“Mrestilište” – biser u srcu šume planine Zvijezda

U srcu planine Zvijezda nadomak Vareša smjestio se jedinstven ribarski dom, sa kućicama koje kao da “plutaju na vodi” u kojima za vrijeme ljetnih dana možete naći pravo osvježenje.

 

Foto: Furaj.ba

Na 8 kilometara od Vareša uz regionalni put Vareš-Kakanj u dolini riječice Bukovice na oko 1000 m/nv u prelijepom ambijentu visokih četinarskih šuma, smjestio se ovaj zaista prekrasan ribnjak. 

Ulaz u ribnjak odvojen je potočićem preko kojeg vodi drveni mostić, a dočekuje vas čaroban miris borove šume i pozdrav prijateljskog psa čuvara ribnjaka.

Iz grada Vareša do njega vas vodi krivudavi planinski, ali asfaltiran put s nevjerovatnim pogledom na okolinu.

Foto: Furaj.ba

Putokazi ka Mrestilištu su skromni, no ukucate li lokaciju “Mrestilište” u Google navigaciju, stići ćete bez greške na odredište.

Ribarski dom pogodan je za veća okupljanja, ali i manje porodične izlete ili druženja. U samim kućicama, ali i u unutrašnjosti doma, može boraviti veliki broj osoba.

Dom je idealan i za porodice s djecom. Ima uređena dva parkića i fino dvorište u kojem možete pustiti djecu da uživaju u igri na čistom zraku.

Foto: Furaj.ba

U Domu možete probati izvrsnu ribu koja se ovdje uzgaja po vrlo pristupačnim cijenama, a i ostatak menija, iako dosta udaljen od grada, nije nimalo skup.

Otvoren je tokom cijele godine, te u njemu možete i prenoćiti – apartmani imaju i svoj bungalov, noćenje košta 60 KM, a pogled s balkona apartmana nudi nevjerovatan mir.

Iz doma izlet možete nastaviti do kraljevskog grada Bobovca koji je od njega udaljen 10-ak kilometara, prvo asfaltnim, a zatim makadskim putem.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content