Na Vlašiću od iduće sezone novi ski-lift i staze

Na sjednici Vlade SBK/KSB jedna od tačaka bila je i “Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje skijališta na Vlašiću – lokalitet Babanovac – Markovac, općina Travnik”.

Foto: Furaj.ba

Na travničkim sudovima konačno su rješeni imovinsko-pravni odnosi kojima se skida barijera za građenje novih skijaških staza na Vlašiću kao i instalacija četvorosjeda i trosjeda.

Ljubitelji planine Vlašić, posebno zaljubljenici u zimske sportove, već dugo čekaju zbog nemogućnosti modernizacije ski centra, što se posebno odnosi na postojeće ski liftove – vučnice “Babanovac” i “Markovac”.

Ovakva odluka omogućava firmi „OZON” z.d.d. Travnik da konačno realizira svoje razvojne projekte i postavi moderan vertikalni transport na planini Vlašić te da izgradi i osvijetli nove kilometre skijaških staza.

OZON z.d.d. očekuje da će u ovoj godini u razumnom i zakonitom roku dobiti urbanističku i građevinsku dozvolu za postavljanje novog četvorosjeda i dogradnju glavne ski staze ,a odmah nakon toga i dozvolu za gradnju trosjeda za izlazak na vrhove Vlašića (Čavo i Pavo) i gradnju novih pet ski staza sa dužinama od novih,12-13 kilometara, koji bi se gradili na većoj nadmorskoj visini, iznad 1.500 metara.

Sredstva i oprema za ove građevinske poduhvate su obezbjeđena

Očekuje se da će novi ski lift – četvorosjed biti u funkciji za narednu skijašku sezonu. Modernizacijom vertikalnog transporta i gradnjom novih kilometara ski staza, Vlašić će ponovo postati konkurentan skijalištima na Jahorini i Bjelašnici te drugim poznatim centrima u regiji.

Na ovaj način će se kompletirati i upotpuniti turistička ponuda grada Travnika dati novi zamah razvoju turizma na ovoj regiji, dodaje se u obavijesti kompanije OZON z.d.d.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

VLAŠIĆ

VLAŠIĆ – SKI CJENOVNIK ZA SEZONU 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content