Nova godina u Turskoj: Istanbul, Kapadokija i Antalija

Kako bi bilo da u novoj godini posjetite Istanbul, Kapadokiju ili Antaliju, tri obavezne destinacije na listi svakog turiste? Donosimo detalje ovih fantastičnih destinacija za sve one koji još uvijek nisu odlučili gdje provesti novogodišnje praznike ili dočekati prve trenutke 2024. godine.

Fotografiju ustupili iz Ureda za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH

Istanbul je „New Cool“

Istanbul je jedan od „must visit“ svjetskih gradova koje morate posjetiti zbog historijskih znamenitosti, arhitekture, živopisne kulture, umjetničke scene, jedinstvenog kulinarstva i brojnih mjesta za shopping. Grad je uvršten na Travel + Leisure (T+L) listu „50 najboljih mjesta za putovanje u 2024.“ i postao preporučena destinacija za putovanja za narednu godinu. Istanbul nudi bezbroj iskustava, od historijskog, hiljadugodišnjeg poluostrva do zadivljujućeg Bosfora, od ukusnih delicija turske i svjetske kuhinje do visokog standarda kvalitete smještaja. Čak i u decembru, Istanbul je pod sunčevim zrakama i blagim temperaturama. Nakon šetnji gradom danju, noću uživajte u zabavama u barovima ili jazz klubovima, restoranima ili tradicionalnim tavernama. 

5 noći u Istanbulu za Novu godinu

Kapadokija, bajkovita zemlja

Kapadokija je jedan od najzanimljivijih pejzaža Turske i svijeta, savršena za proslavu Nove godine. Jedinstvene formacije vilinskih dimnjaka, veličanstveni podzemni gradovi sa tunelima koji se protežu na desetine metara, kuće u stijenama, crkve i manastiri, izvanredan doživljaj vožnje balonom i fantastični pećinski hoteli u kojima možete odsjesti… Kapadokija je najpopularnija zimska destinacija Turske! Osim nezaboravnog doživljaja u bajkovitom gradu pećina, Kapadokija nudi i izuzetan SPA tretman u pećinskim hotelima opremljenim modernim sadržajima. Novogodišnje praznike provedite ispijajući ukusna domaća vina, uz kamin sa prijateljima dok se iznad vas, u zoru, podižu poznati kapadokijski baloni.

Antalija: Nova godina pod mediteranskim suncem

Antalija, srce turske rivijere, je bezvremenski grad u kojem možete uživati u toplom vremenu čak i u decembru, zahvaljujući sunčanoj, blagoj mediteranskoj zimi. To nije samo ljetna destinacija već mjesto koje se posjećuje tokom cijele godine. Grad je idealna destinacija za porodični i solo odmor, omiljen putnicima koju Novu godinu žele provesti u toploj i sunčanoj atmosferi. Okružena dugim plažama, drevnim gradovima, muzejima koji odražavaju njenu veličanstvenu historiju i mediteranskim ukusima, Antalija je jedinstvena destinacija fantastičnih pejzaža. Novogodišnji događaji u Antaliji organizuju se pod mediteranskim suncem. Ako ste u Antaliji za Novu godinu, na listu istraživanja uključite i Pataru i Demre kako biste vidjeli zemlju u kojoj je rođen Djeda Mraz. 

S proljeća letovi za Sarajevo iz Antalije i Izmira

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content