5 noći u Istanbulu za Novu godinu

Ukoliko već razmišljate o putovanju za Novu godinu, donosimo prijedlog za boravak od 5 ili 4 noći s Relax Toursu u “glavnom gradu svijeta” – čarobnom Istanbulu.

Foto: Pixabay/ isakarakus

Termin putovanja:

TERMIN : 27.12.2023 – 01.01.2024.

6 dana – 5 noći

Prevoz: Avion – TURKISH AIRLINES

JUTARNJI POLAZAK –  VEČERNJI POVRATAK!

Cijena aranžmana po osobi:

HOTELICIJENA ZA PRVIH 10 UPLATAREDOVNA CIJENA
Dalan  3* ili sličan959 KM999 KM
Ephesus 4*  ili sličan1109 KM1149 KM

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata  prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1024 u 08:30 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:20 sati, te transfer od aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbulom (još se naziva Carigrad i Konstantinopolj), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva: rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL

Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije  toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta cisternama i Kapali čaršiji. Povratak u hotel. 

3. DAN / ISTANBUL  

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na Azijsku stranu na fakultativni izlet. Prvo ćemo obićiÇamlıca džamiju. Najveću  džamiju u Turskoj. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici, foto pauza kod Djevojačke kule, šetnja kod Uskudara. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

4. DAN / ISTANBUL – BURSA – ISTANBUL

Nakon doručka vam predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Bursu. Bursa je grad u sjeverozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. – 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas poznato tursko skijalište. Imat ćete priliku da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sahat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga. Povratak u Istanbul. Noćenje.

5. DAN / ISTANBUL  

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Pierloti odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Posjetit ćemo Eyup džamiju. Nakon toga slijedi odlazak na Balat. Venecija šoping centar.Nakon toga doček nove godine. SRETNA NOVA GODINA. Noćenje. 

6. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon toga Posjeta Taksim Istiklal ulici..Transfer na aerodrom oko 15 sati. Let za Sarajevo u 19:55 sati na liniji TK 1023. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:50 sati (sva vremena su lokalna).

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi