Nova planinarska tura za malu raju na prekrasni Zmajevac kod Zenice

Projekat planinarskih tura za novorođenčad, bebe i djecu sa njihovim roditeljima #PorodicaPrirodaDrustvo #PPD udruženja Azimuth 135 nastavlja sa novom turom.

Ovoga puta, malu raju vode na skoro zaboravljeni, a prelijepi Zmajevac kod Zenice u nedjelju, 11. oktobra.

U 10 sati polazak sa platoa ispred glavnog ulaza u Shopping centar na Kamberovića polju vlastitim prijevoznim sredstvima.
Nakon što se parkiraju automobili na vrhu Zmajevačke ceste u naselju Zahalje, formira se kolona malih planinara i kreće se u guste crnogorične šume Zmajevca. Mališani će se upoznati sa markacijama, pa će ih zajedno i praviti. Doći će se do sela Kozarci, a potom se vraća istim putem do lokaliteta Barice. Tu je slobodno vrijeme za igru. Nakon toga, povratak do parkiranih vozila i kraj planinarske ture. Turu mogu proći djeca od tri godine u pratnji roditelja i trajat će oko dva sata.

Participacija je, tradicionalno, 5 BAM po porodici. Hrana je iz ruksaka. Organizatori mole učesnike da kućne ljubimce ostave kući radi ugodnosti drugih učesnika. Prijave su obavezne na Viber/WhatsApp +38762107719.

“Pratimo i vremensku prognozu. Poštujmo epidemiološke mjere COVID-19!”, poručili su organizatori.


Jedinstvena tura u Zenici: Planinarenje za djecu i bebe | Furaj.ba

Planinarenje je jedna od najkorisnijih i najzdravijih rekreativnih aktivnosti koje možemo upražnjavati. Iziskuje određenu kondicionu spremu, ali i opremu. U sklopu aktivnosti brojnih planinarskih društava u Bosni i Hercegovini su planinarske ture koje, za ciljnu grupu, imaju odrasle osobe. No, mala raja je zapostavljena.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content