Nova planinarska tura za malu raju na prekrasni Zmajevac kod Zenice

Nova planinarska tura za malu raju na prekrasni Zmajevac kod Zenice

Projekat planinarskih tura za novorođenčad, bebe i djecu sa njihovim roditeljima #PorodicaPrirodaDrustvo #PPD udruženja Azimuth 135 nastavlja sa novom turom.

Ovoga puta, malu raju vode na skoro zaboravljeni, a prelijepi Zmajevac kod Zenice u nedjelju, 11. oktobra.

U 10 sati polazak sa platoa ispred glavnog ulaza u Shopping centar na Kamberovića polju vlastitim prijevoznim sredstvima.
Nakon što se parkiraju automobili na vrhu Zmajevačke ceste u naselju Zahalje, formira se kolona malih planinara i kreće se u guste crnogorične šume Zmajevca. Mališani će se upoznati sa markacijama, pa će ih zajedno i praviti. Doći će se do sela Kozarci, a potom se vraća istim putem do lokaliteta Barice. Tu je slobodno vrijeme za igru. Nakon toga, povratak do parkiranih vozila i kraj planinarske ture. Turu mogu proći djeca od tri godine u pratnji roditelja i trajat će oko dva sata.

Participacija je, tradicionalno, 5 BAM po porodici. Hrana je iz ruksaka. Organizatori mole učesnike da kućne ljubimce ostave kući radi ugodnosti drugih učesnika. Prijave su obavezne na Viber/WhatsApp +38762107719.

“Pratimo i vremensku prognozu. Poštujmo epidemiološke mjere COVID-19!”, poručili su organizatori.


Jedinstvena tura u Zenici: Planinarenje za djecu i bebe | Furaj.ba

Planinarenje je jedna od najkorisnijih i najzdravijih rekreativnih aktivnosti koje možemo upražnjavati. Iziskuje određenu kondicionu spremu, ali i opremu. U sklopu aktivnosti brojnih planinarskih društava u Bosni i Hercegovini su planinarske ture koje, za ciljnu grupu, imaju odrasle osobe. No, mala raja je zapostavljena.