Očna klinika Svjetlost: Regionalni lider u liječenju bolesti oka

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu. Matična ustanova, smještena je u Zagrebu, koja je ujedno i prva sveučilišna klinika u Hrvatskoj, a svoje centre ima u Sarajevu, Banja Luci i Splitu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja, te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Tome svjedoče i brojna priznanja.

Dobitnik brojnih priznanja

U oktobru mjesecu  u francuskom Cannesu Očna klinika Svjetlost primila je priznanje „Best Regional Hospital“, kojom je izvrsnost u području oftalmološke struke prepoznata na evropskom nivou. Novo prestižno priznanje Klinici Svjetlost dodijeljeno je od strane Evropskog poslovnog vijeća (Europe Business Assembly, Oxford, UK) na forumu pod nazivom “Izvrsnost u kvaliteti i menadžmentu”. Uz proglašenje najboljom klinikom u regiji, Evropsko poslovno vijeće je osnivaču i direktoru Klinike Svjetlost profesoru Nikici Gabriću dodijelilo priznanje „Menadžer godine”.

Oftalmološka Klinika Svjetlost, dobitnik je glavnog priznanja među nominiranim zdravstvenim ustanovama različitih djelatnosti, izabranih na temelju profesionalnih kriterija među kojim se ističu menadžment, izvrsnost uposlenika, briga za sigurnost pacijenta, tehnološka infrastruktura i inovativni pristup zdravstvu te medicinska pitanja. Uz navedeno, vrednovana je kvaliteta pružene usluge, profesionalno dostignuće u struci, domaće i međunarodno priznanje te svjedočanstva pacijenata.

“Ponosni smo što je stručna međunarodna zajednica odala još jedno priznanje našem trudu i radu. Ova vrijedna nagrada dodatno je potvrdila našu poziciju najbolje i najveće oftalmološke klinike u regiji. Neprestano nam stižu pozitivne reakcije naših pacijenata, a upravo je to, uz brojna priznanja struke, ono što nas uvjerava da svoj posao radimo kvalitetno i na iznimno visokom nivou prema svim standardima“ – istakao je profesor Gabrić.

Nakon što je Klinika Svjetlost prošle godine na najvećem svjetskom videohiruškom kongresu zahvaljujući najboljim rezultatima operacija izvedenih uz izravan prijenos osvojila „oftalmološkog Oscara”, nova je nagrada još jedan dokaz kako je stručnost svih uposlenika Klinike te kvaliteta usluge prepoznata u čitavoj Evropi i svijetu.
Izvrsnost uposlenika i vrhunska tehnologija grade povjerenje kod pacijenata

Priznanja struke ali i povjerenje pacijenata potvrđuju da je riječ o vrhunskom osoblju ali i opremi kojom je moguće zbrinuti sve bolesti oka koje zahtijevaju hirurško liječenje.
Dvije operacijske dvorane opremljene po svjetskim standardima omogućavaju operacije poput laserskog skidanja dioptrije, ultrazvučne operacije katarakte, operativnog liječenja glaukoma (povišenog očnog pritiska) plastične i rekonstruktivne zahvate na kapcima i crosslinking. Klinika Svjetlost posjeduje i tri ambulante, dijagnostički centar, prostoriju za predoperativnu pripremu pacijenata te prostoriju za sterilizaciju.

Ostale operativne zahvate je moguće uraditi na Klinici u Zagrebu,  kao što su operacije na stražnjem dijelu oka kod bolesti uzrokovanih dijabetesom, bolestima žute pjege ili degenerativnim promjenama mrežnice, operativno liječenje strabizma (razrokosti), te transplantacije rožnice.
Većina hirurgije na oku izvodi se u sklopu dnevne bolnice gdje su pacijenti pola sata po zahvatu u mogućnosti ići kući (tzv. one-day surgery).

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vjeruje u edukaciju i obrazovanje mladih tako da svake godine zapošljava nekoliko novih ljekara koji dobijaju mogućnost specijalizacije iz oftalmologije. Osim što imaju u potpunosti pokrivene troškove specijalizacije, ljekari imaju mogućnost odlaska na prestižne svjetske kongrese te posjete najpoznatijim oftalmološkim centrima, gdje mogu steći nova znanja te uvijek biti u korak s najnovijim dostignućima u struci.
U svoja 4 centra, očna Klinika Svjetlost broji 40 oftalmologa i jednog anesteziologa (3 redovna profesora oftalmologije, 2 docenta, 1 doktora nauka, te 1 magistra nauka), 9 specijalizanata oftalmologije i preko 60 ostalih zaposlenika.

 18 godina

iskustva, prepoznatljivosti i tradicije u hirurgiji oka

100.000

operacija oka

40

stalno zaposlenih oftalmologa

300.000

zadovoljnih pacijenata 

USLUGE

Lasersko skidanje dioptrije

Starosna dioptrija

Očna mrena

Dijabetes i retina

Transplantacija rožnice

Djeca i strabizam

Liječenje glaukoma

Plastični zahvati

Pregledi pacijenata

Poliklinika Svjetlost Sarajevo

e-mail: info@svjetlost-sarajevo.ba
Telefon:  +387 33 762 772
Dr. Mustafe Pintola 23
71000 Sarajevo

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content