Reumal: Drugo ime za zdravlje i relaksaciju

Već decenijama fojničko lječilište Reumal je zahvaljujući čudesnoj djelotvornosti radioaktivne termalne vode, sofisticiranoj medicinskoj opremi i  kadru sa dugogodišnjim iskustvom prva asocijacija za osobe kojima je potrebna banja, rehabilitacija ili odmor.

Ljekovita voda

Priroda Fojnicu zaista nije mogla darovati ničim boljim od ljekovitih termalnih voda koje se primjenjuju kao osnovno terapeutsko sredstvo pri balneološkim liječenjima i rekreativnom kupanju. Voda u fojničkoj banji je temperature 29,8 C, i u sebi sadrži hidrokarbonate kreča, magnezija, natrija, slobodne ugljene kiseline, te rijetke mikroelemente kao što su litijum, stroncijum i rubidijum koji su veoma značajni za kompleksno djelovanje vode na ljudsko zdravlje. 

Rehabilitacija i prevencija

Lječilište Reumal prvi je izbor osobama kojima je potrebna medicinska rehabilitacija zbog smanjene funkcionalne sposobnosti nastale kao posljedica oboljenja, povreda ili urođenih mana. Ipak, ovo lječilište ne trebate posjećivati samo ukoliko ste već bolesni ili povrijeđeni, već i kako biste prevenirali bolesti poput skolioze i drugih, te sačuvali zdravlje. 

Kroz relaksaciju do zdravlja

Reumal se može pohvaliti i izvrsnim tretmanima za relaksaciju, koji imaju nemjerljiv utjecaj na naše zdravlje i ljepotu. Odlasci u hamame pomoći će vam da ojačate imunološki sistem, izvršite detoksikaciju organizma, te da koži vratite svjež izgled. Slično je i sa masažom koja pomaže kod poboljšanja prokrvljenosti, snižavanja krvnog pritiska i pulsa, opuštanja muskulature, pospješivanja zarastanja rana i ožiljaka, ublažavanja boli, ubrzavanja metabolizma, smanjenja stresa i stvaranja psihičke opuštenosti, održavanja elastičnosti kože i vezivnih tkiva, kao i utjecaja na cjelokupan vegetativni nervni sistem. 

Reumal Fojnica

Ljepota

Među tretmanima ljepote popularan je tretman neinvazivnog i bezbolnog uklanjanja masnih naslaga i celulita, koji ima pozitivne učinke na zdravlje poput poticanja metabolizma, a zatim i zatezanja i učvršćivanja kože, te oblikovanja tijela. U Reumalu možete raditi i na oblikovanju tijela i redukciji tjelesne težine.

Wellness

Kada se prvi put pojavio pojam wellness, u rječniku je opisan kao„dobro zdravlje“, a i dan-danas označava pristupanje zdravom načinu života. Reumal posjeduje moderni wellness centar gdje možete koristiti finsku ili parnu saunu, hamam, jacuzzi, masaže, kneipp i tople klupe, fitness, kozmetički salon, relax sobu namijenjenu odmoru i relaksaciji, te vitamin bar. 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content