Pionirska dolina

Pionirska dolina je samo dva kilometra udaljena od strogog centra grada, na području opštine Centar. Glavni ulaz nalazi se u ulici Patriotske lige 58. Do Pionirske doline možete doći javnim gradskim prevozom, vlastitim prevozom ili pješice. Ukoliko se odlučite za gradski prevoz sjednite na trolejbus za Jezero. To je najlakši način da dođete do Pionirske doline ukoliko niste iz Sarajeva.

Foto: Furaj.ba

Pionirska dolina je bogata različitim hortikulturnim sadržajima, bogatom florom i faunom, rekvizitima za dječiju igru i zabavu, kao i zoološkim vrtom.

Tokom agresije na BiH bila je potpuno uništena, ali se nakon rata polako obnavljala i danas je to idealno mjesto za cijelu porodicu i služi kao omiljena vikend destinacija. Pionirska dolina otvrena je 365 dana u godini, a radno vrijeme je prilagođeno godišnjem dobu.

Foto: Furaj.ba

U ovom zabavnom parku možete pronaći brojne rekvizite za djecu, kao što je vožnja malim vozićem, trampoline, autići na struju, vrtešku, autodrom, gumeni grad i mnoge male parkove sa ljuljačkama, klackalicama i toboganima koji su uvijek puni djece.

1-15

Ukoliko ste ljubitelji životinja možete vidjeti oko 39 životinjskih vrsta iz različitih dijelova svijeta, a od toga nekoliko vrsta lama, valabi klokane, antilope, zebru, lava i lavicu, jelena, srnu, dikobraza, rakuna, koze, domaće kokoši, fazane, paunove, mrke medvjeda, pitona, majmune, volove, labudove, patke, kornjaču, bou, kajmana, iguanu, vjevericu, alpake, mare, gvanaka.

aa

Ako želite da nasmijete djecu dovoljno je da kesicom smokija zašuškate i da se sve lame u sekundi nađu kraj ograde u vašoj blizini u potrazi za hranom.

Dok boravite u Pionirskoj dolini vodite računa o sljedećem:

NE HRANITE ŽIVOTINJE!
NE UZNEMIRAVAJTE ŽIVOTINJE!
NE PRELAZITE ZAŠTITNE OGRADE!

U RZC „Pionirska dolina“ i zoo vrt nije dozvoljen ulazak sa psima.

C J E N O V N I K:

Ulaznice (karte za ulazak) u RZC «Pionirska dolina” i ZOO vrt
Dijete do 5 godina starostiBesplatno
Dijete od 5 do 15 godina2,50 KM
Odrasla osoba3,00 KM
Karte za korištenje rekvizita u RZC”Pionirska dolina” i ZOO vrt
Karta za korištenje rekvizita?
Karta za korištenje autića na autodromu?

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content