Pogledajte kako će izgledati skywalk “Sarajevo Eye”!

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić predložila je gradnju popularnog skywalka na području općine Stari Grad, tačnije na lokalitetu Špicasta stijena.

 

Foto: Facebook stranica Benjamine Karić

“Sarajevo skywalk pod nazivom Sarajevo Eye/Oko Sarajeva predstavljat će novu atrakciju grada na Špicastoj stijeni sa pogledom na istočni ulaz u Sarajevo.

Cijeli kompleks bit će smješten na nadmorskoj visini od 900m, a sam naziv Oko Sarajeva/ Sarajevo Eye proizilazi iz same namjene (vidikovac) i zbog toga što kompleks u osnovi podsjeća na oko”, navela je sarajevska gradonačelnica na svom Facebook profilu.

Skywalk bi se nalazio neposredno do poznatog izletišta “Park šuma prijateljstva” u sarajevskom naselju Grdonj i Muzeja i caffea 105. motorizovane brigade.

Ovaj moderno uređeni park, na putu prema izletištu Barice, građanima nudi brojne sadržaje i aktivnosti u prirodi, a udaljen je svega dvadesetak minuta vožnje od Baščaršije i prvi je takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, Općina Novo Sarajevo planira gradnju skywalka na brdu Hum, o čemu smo već pisali, tako da bi Sarajevo uskoro moglo imati i dva skywalka – koja su naročito popularna u Mostaru i regiji.

U fotogaleriji pogledajte kako bi trebao izgledati “Sarajevo Eye”!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content