Restoran Javorov Do – nova gastro zvijezda na Bjelašnici

Restoran Javorov Do dio je porodične priče koja se razvija zadnjih godina i Bjelašnici nudi jedan sasvim drugačiji ugođaj. Okružen prirodom i bogatim sadržajem za djecu novi restoran Javorov Do već je postao prepoznatljiv po izuzetnoj ponudi hrane i pića za svakog posjetitelja. Filozofija pripreme hrane u restoranu uključuje tradicionalne bosanske tehnike sa uvijek pažljivo odabranim svježim namirnicama ovog podneblja.

Izletište Javorov Do je tokom godina rada postao izuzetno popularno izletište za sve generacije, mjesto kulturnih dešavanja, okupljanja prijatelja i kolektiva kompanija, porodica i najmlađih naraštaja. Uz dobru hranu, šetnju šumom i dječji smijeh, svatko će ovdje napuniti baterije.

 

Ponuda restorana je bazirana na kvalitetnoj hrani sa roštilja. Vlasnici su posebno ponosni na vlastitu proizvodnju mesnih proizvoda, po njihovoj posebnoj recepturi, jer je kvalitetno roštiljsko meso na bh.tržištu rijetkost. Pored toga imaju i klasičnu planinsku ponudu, jer šta bi bio jedan planinski restoran bez domaćih uštipaka, domaće pure i pite, a za one prave gurmane u ponudi restorana se nalazi i odličan biftek i steak (rastek). Pored ponude hrane, gosti mogu uživati i u bogatom asortiman pića, koji uključuje i nekoliko vrsta rakija, ali i sokova iz domaće proizvodnje. Za nas, ovo je više od restorana i posla, jer sve što osjetite, mirišete i probate u našem restoranu Javorov Do je san koji se brižno njeguje već godinama.

 

Poseban ambijent, odlična ponuda hrane i veliki kapacitet koji omogućava boravak u unutrašnjem i vanjskom prostoru, čak i zimi i ljeti je, odličan je izbor za održavanje svadbi, proslava, godišnjica kompanija, poslovnih ručkova, proslava rođendana ali i organiziranje team building aktivnosti.

 

Za nas, ovo je više od restorana i posla, jer sve što osjetite, mirišete i probate u našem restoranu Javorov Do je san koji se brižno njeguje već godinama.

MARTINA KEŠKIĆ

Da bi užitak bio potpun posebna pažnja posvećena je enterijeru. Prilikom uređenja restorana vodilo se računa o svakom detalju. Vlasnici restorana jako su povezani sa prirodom, što se može vidjeti i u samom enterijeru u kojem dominiraju prirodni materijali, drvo i kamen, a svi detalji su ručno obrađeni.

 

Sam restoran se svojim enterijerom povezuje sa okruženjem kompleksa Javorov Do time što između enterijera i eksterijera ne postoji barijera u vidu zida, nego veliki stakleni portali koji u svakom trenutku posjetiteljima omogućavaju da uživaju u zimskoj ili ljetnoj idili, iz ugodne unutrašnjosti restorana.

RESTORAN JAVOROV DO

Tvornička 3

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

E-mail: info@javorovdo.ba

Telefon: 060/34 63 457

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content