Reumal, čuveno lječilište

U Fojnici, nedaleko od Sarajeva, nalazi se popularna banja Reumal, koja već decenijama pažljivo njeguje svoju zasluženu reputaciju idealnog mjesta za liječenje i odmor.

Reumal s objektima Nove bolnice i Aquareumala, te hotelom Nature  predstavlja savremeno opremljenu i specijalizovanu ustanovu za rehabilitaciju, rekreaciju, aktivni odmor i programirane sportske aktivnosti.

 

Radioaktivna termalna voda

Prestižni status fojničkom lječilištu osigurali su čudesna djelotvornost radioaktivne termalne vode, sofisticirana medicinska oprema, kadrovska osposobljenost i dugogodišnje iskustvo zahvaljujući čemu se već decenijama upravo na ovom mjestu postižu rezultati vrijedni pažnje.

Reumal je posebno uspješan u oblastima rehabilitacije osteomuskulatornog aparata, kardiorehabilitacije, dječije habilitacije, odnosno razvijanja sposobnosti koje ranije nisu postojale, dječije rehabilitacije, te rehabilitacije sportista i tretiranja sportskih povreda.

 

 

U cilju proširenja turističke ponude Reumala i Fojnice izgrađen je moderni wellness centar u kojem se ostvaruju izvanredni rezultati u domenu estetike, kozmetike i wellnessa. Centar sadrži finsku i parnu saunu, hamam, jacuzzi, podvodnu masažu, salone za različite vrste masaža, kneipp i tople klupe, fitness sobu s trakama za trčanje i biciklima, kozmetički salon s najmodernijom opremom, relax sobu namijenjenu odmoru i relaksaciji, te vitamin bar za osvježenje. Različiti vikend programi, koje nudi Reumal, mogućnost su da ljudi koji žive dinamičnim životom u ugodnom okruženju vrate svoj sjaj i napune baterije za nove izazove.

Ljepota & sport

Iz ponude Reumalovog wellness centra izdvajaju se tretmani kavitacije i radiofrekvencije, moderni postupci neinvazivnog i bezbolnog uklanjanja masnih naslaga, što je alternativa liposukciji. Efekti ovih tretmana su višestruki: poticanje metabolizma, uklanjanje masnih naslaga, uklanjanje celulita, zatezanje kože, učvršćivanje kože i oblikovanje tijela. Svakako, i sportski sadržaji predstavljaju važan segment wellness centra, pa Reumal svojim klijentima pruža dodatne mogućnosti aktivnog sudjelovanja u procesu oblikovanja tijela i redukcije tjelesne težine.

 

Masaža je lijek, opuštanje, način da se čovjek probudi i uspava, da vrati izgubljenu sigurnost, potpuno spozna svoje tijelo, da prepozna neka mjesta na kojima je napet, a toga možda nije ni svjestan.

Pozitivni efekti masaže su raznovrsni: poboljšava lokalnu prokrvljenost, snižava krvni pritisak i puls, opušta muskulaturu, pospješuje zarastanje rana i ožiljaka, ublažava bol, ubrzava metabolizam ćelija u tkivu, umanjuje stres, stvara psihičku opuštenost, održava elastičnost kože i vezivnih tkiva, te utječe na cjelokupan vegetativni nervni sistem. Reumal iz svoje ponude izdvaja: klasičnu, aroma, sportsku i četveroručnu masažu tijela, refleksnu masažu stopala i masažu lica.

Liječenje za sve

U lječilištu Reumal provodi se medicinska rehabilitacija osoba svih životnih dobi kod kojih su smanjene funkcionalne sposobnosti nastale kao posljedica oboljenja, povreda ili urođenih mana. Cilj rehabilitacije je spriječiti, smanjiti i tretirati posljedice oštećenja, unaprijediti preostale sposobnosti pacijenta, osigurati njegovo funkcionisanje u svakodnevnim aktivnostima kao i društvenu participaciju na što je moguće višem nivou.

Odmor u wellness centru

Aranžman uključuje:

– 5 punih pansiona
– poklon bon wellness centra u vrijednosti od 50,00 KM
– 20% popusta na ostale wellness usluge
– neograničeno korištenje bazena
– neograničeno korištenje sauna.

Cijena po osobi: 365,00 KM.

Tretman skolioze po Katharini Schroth

Ovaj Reumalov zdravstveni program namijenjen je djeci školskog uzrasta, ne mlađoj od deset godina. Program tretmana koncipiran je individualno za svako dijete i traje minimalno deset dana, s mogućnošću produžavanja, ali i povremenog obnavljanja. Kontakt s djecom se ne prekida ni po završetku tretmana, te se planski obnavljaju tretmani uz podršku za nastavak provođenja naučenog i kod kuće. Djeca na odlasku dobijaju potrebna uputstva, ali i video zapise izvođenja vježbi iz domena kineziterapije. Kontrole se obavljaju svakih od 3 do 6 mjeseci.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content