Robertu Dacešinu nova nagrada za video o BiH iz Los Angelesa

Banjalučki putopisac i travel-blogger Robert Dacešin osvojio je još jednu vrijednu nagradu za turistički video o našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Foto: Facebook profil Roberta Dacešina

Nagrada za film “The country of but(t)s” koji se takmiči za najbolji video na svijetu, te je već osvojio i nagradu u Africi, sada je stigla iz poznatog doma holivudskih zvijezda.

“Iako je nagrada za film, kako za prvi prošlogodišnji tako i za ovaj najnoviji koji se takmiči ove godine, zaista bilo mnogo, svaki put kad stigne naredna, ja se obradujem kao da je prva. Pomislim i na to da li da ne objavljujem, jer možda već polako postajem dosadan, ali mi zaista bude žao, jer sve ove nagrade smatram našim zajedničkim. I vi ste kao gledaoci mnogo pomogli u njihovoj promociji svojim dijeljenjem i komemtarisanjem. Pomogli ste da se čuje za našu zemlju, da neko ko nije ni znao da postojimo sada ima želju da nas posjeti. I evo, stigla je još jedna nagrada, iz dalekog Los Anđelesa! Svaka mi je jednako draga i bitna i svaka završi na polici koja se već sad polako puni trofejima i plaketama, a kako ona raste raste i moja želja da još više snimam i stvaram, i da se zajedno borimo na takmičenjima i našu zemlju i gradove predstavljamo u najboljem mogućem svjetlu”, napisao je Dacešin u objavi na Facebooku. 

Pogledajte video i pročitajte intervju koji smo objavili s Robertom u Furaj.ba magazinu nakon niza njegovih uspjeha u prošloj godini, i naravno – GLASAJTE za najbolji turistički video na svijetu!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content