Specijalistička ordinacija Dental Office

Mr. dr. sci. Mersiha Avdić-Saračević iskustvo je stekla na prestižnom Harvardu i radeći na tri kontinenta

Posjetite li internet stranice www.dentaloffice.ba i www.parodontolog.ba ili zakažete svoj termin u modernoj stomatološkoj ordinaciji Dental Office u Sarajevu, dobit ćete sve potrebne informacije o parodontalnoj bolesti. Informacije su rezultat znanja i radnog iskustva mr. dr. sci. Mersihe Avdić-Saračević koje je stjecala, prvo kao studentica na prestižnom Harvardu, a potom i radeći na tri kontinenta.

 

Dr. Mersiha i njen stručni tim rade po doktrini Harvard Univerziteta i AAP, što znači da se parodontalna oboljena u ordinaciji Dental Officezaustaviti. Američki protokol liječenja, za razliku od onog koji se praktikuje u našoj regiji i šire, je proaktivan u cilju saniranja upalnih procesa i regeneracije ili nadogradnje tkiva, kako kosti tako i zubnog mesa.

BEZBOLNE INTERVENCIJE

Prvi kontakt s pacijentom u Dental Office-u počinje pravljenjem rendgen snimka, a u ovoj ordinaciji rendgen uređaji su digitalni aparati zadnje generacije s veoma malom dozom zračenja pacijenta. Sliku upotpunjuje detaljan i studiozan klinički pregled, kojim tim stručnjaka definiše plan terapije za osmijeh koji je ne samo lijep, već i dugotrajan.

Brojni pacijenti ordinacije Dental Office svjedoci su intervencija kao što su: bezbolna ugradnja najkvalitetnijih zubnih implantata, nadogradnja kosti u situacijama kada je to neophodno, podizanje sinusa, produžavanje kliničke krune, transplantiranje tkiva s nepca u slučajevima povlačenja zubnog mesa, mašinska endodoncija i uspješna liječenja komplikovanih slučajeva kod uskih, obturiranih i zakrivljenih kanala, estetske restauracije i najsavremeniji protetski zahvati. Sve intervencije su mikrohirurške s minimalnim ili neznatnim postoperativnim nelagodama i sve one se rade u lokalnoj anesteziji i u potpunosti su bezbolne.

Tim stručnjaka na čelu s doktoricom Mersihom Avdić-Saračević će svakom pacijentu svojim znanjem i pristupom približiti problematiku parodontalne bolesti, te pronaći adekvatnu i najbolju terapiju za njegov specifičan problem, pritom koristeći najsavremeniju tehnologiju i biološke/stomatološke materijale koji prate svjetske trendove.

STRUČNJAKINJA SVJETSKOG GLASA

Stručnjakinja svjetskog glasa iz oblasti parodontologije i implantologije, zvanje doktora stomatologije na prestižnom Univerzitetu Harvard u Bostonu stekla je 2005. godine, a nakon studija stomatologije nastavila je stručnu edukaciju, te stekla titulu specijaliste parodontologa i implantologa, te magistra medicinskih nauka na Harvard Univerzitetu 2008. godine. Godinu nakon toga postala je diplomat Američke akademije parodontologa, što je najveća i najprestižnija titula koju specijalist može dobiti u SAD-u.

Radno iskustvo Mersiha je stjecala u New Yorku, a kasnije i u Kuvajtu, gdje je liječila pacijente tamošnje kraljevske porodice Sabah, kao i članove eminentnih kuvajtskih porodica. Nakon toga se odlučila vratiti u rodno Sarajevo, gdje je osnovala Dental Office – specijalističku stomatološku ordinaciju posvećenu liječenju parodontoloških oboljenja.

USLUGE U DENTAL OFFICE-U

 • Dentalni implantati
 • Regeneracija kosti
 • Regeneracija mekog tkiva (desni)
 • Pred-protetska hirurgija
 • Parodontalna regeneracija
 • Parodontalna hirurgija
 • Ne-hirurške intervencije
 • Parodontalno održavanje
 • Parodontalni tretmani ortodontskih pacijenata
 • Bolesti zuba i endodoncija
 • Estetska restauracija
 • Protetika

 

PARODONTALNE BOLESTI

Upaljene, otečene desni uz krvarenje i loš zadah su siguran znak parodontalne infekcije koja može dovesti do ozbiljnih komplikacija oralnog i sveukupnog zdravlja. Parodontalne bolesti su glavni uzrok gubitka zuba i mogu biti asocirane kao riziko factor kod hroničnih oboljenja kao što su diabetes mellitus i kardiovaskularne bolesti.

 

Adresa: Kalmija Baruha 1, Sarajevu; Kontakt: +387 33 666-615, e-mail: info@parodontolog.ba i info@dentaloffice.ba; Web: www.parodontolog.ba i www.dentaloffice.ba.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content