Specijalna bolnica za ortopediju i opštu hirurgiju Dr. Nemec

Tim koji je stvorio Dr. Boris Nemec danas broji oko 30 zaposlenika, među kojima je šest specijalista ortopeda, jedan anesteziolog, 20-tak medicinskih sestara, jedan fizioterapeut te pomoćno osoblje. Specijalna bolnica u Matuljima kraj Rijeke vrhunska je ustanova posvećena liječenju povreda i bolesti lokomotornog aparata. Stručni tim ljekara, u suradnji s pomoćnim osobljem, koristi najnovije operativne tehnike u liječenju pacijenata te osigurava brz i efikasan postoperativni oporavak.

Prioritetni cilj bolnice jeste odabrati individualni terapijski pristup svakom pojedinom pacijentu. Za većinu pacijenata, operacija je vrlo stresan događaj. Umirujuće okruženje, razgovor prije operacije i upoznavanje pacijenta sa svim fazama i aspektima procedure koja će se izvršiti, temelj su našeg pristupa liječenju, ističe dr. Boris Nemec, dodajući kako se time osigurava optimalan ishod i omogućava lakše provođenje same operacije i postoperativne njege. U bolnici se obavljaju anesteziološki postupci kod prijeloma (fraktura) lakta, ručnog zgloba i šake.

Tim ljekara i medicinskog osoblja provodi liječenje iz područja ortopedije i traumatologije lokomotornog sistema te ambulantne preglede i liječenje, specijalističke i preventivne preglede iz područja ortopedije, dječije ortopedije, traumatologije i reumatologije, kao i operacije kuka, koljena, stopala, ramena, lakta i šake.

Specijalna bolnica dr. Nemec ima tri vrhunski opremljene operacijske sale u kojima se najmodernijim metodama izvode sve vrste ortopedskih operativnih zahvata, a pacijentima su na raspolaganju luksuzno uređene bolesničke sobe opremljene nadzornim sistemom za praćenje vitalnih funkcija u postoperativnom toku.

Dr Boris Nemec službeni je ljekar Hrvatske nogometne reprezentacije

Osnivač i direktor Specijalne bolnice, prof. dr. Boris Nemec, jedan je od vodećih hrvatskih ortopeda i svjetski priznati stručnjak za područje liječenja povreda kukova i koljena – medicinskih problema vrlo karakterističnih za nogomet i sport općenito. U svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri usavršavao se na prestižnim klinikama širom svijeta, unapređujući vlastitu operativnu tehniku i nudeći novu stručnu metodiku. Tako je i prepoznat kao jedan od prvih evropskih ljekara koji je napravio koštano-hrskavičnu transplantaciju bedrene kosti sa dijelom koljena, prvi je u Hrvatskoj obavio transplantaciju križnog ligamenta od donora te je prvi hirurg u regiji koji je započeo s artroskopskim zahvatima. Kvalitetu usluga i rada u ovoj bolnici prepoznali su brojni pacijenti, pa pored pacijenata iz cijele Hrvatske usluge u bolnici potražili su pacijenti iz daleke Australije, Kine, Rusije, Kanade i cijele Evrope.

Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju “DR. NEMEC”

Dalmatinskih brigada 30A
51211 Matulji, Opatija
Hrvatska

tel.: +385 51 277 350
tel.: +385 51 277 406
fax: +385 51 273 901
email: info@bolnica-nemec.hr

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content