Svi benefiti klizanja za zdravlje

  Svi benefiti klizanja za zdravlje

  Za sve ljubitelje klizanja, ali i one kojima se ponekad ne da stati na klizaljke i malo se opustiti na ledu, donosimo dobre vijesti, a to je da je klizanje odlična vježba za oblikovanje tijela.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Ne priča se puno o tome, ali dobro je znati da klizanje donosi mnogo benefita za zdravlje, najprije kardiovaskularnih, jer u isto vrijeme trenirate i vaš aerobni i anaerobni sistem, što je odlično za područje zdjelice, kukova i kičme. Klizanjem radite i na ravnoteži tijela, koordinaciji i jačanju leđa, koljena, ramena i mišića stražnje lože tijela.

  Stručnjaci savjetuju da je vrijeme na klizanju najbolje započeti s laganim klizanjem ili pokretima na ledu, odnosno u početku držati usporen tempo, a kad osjetite da je tijelo spremno ubrzavati.

  Klizanje je slično trčanju ili vožnji biciklom zbog čega morate konstantno održavati radno opterećenje i vježbati vaše tehničke vještine. Nakon klizanja, ne zaboravite istezanje tijela, kao i poslije bilo kojeg drugog treninga, te pravilnu prehranu. Interesantno je znati da je jedan od napitaka koje klizači i klizačice najčešće konzumiraju nakon klizanja čaša čokoladnog mlijeka sa jedan posto masnoće, jer je ona savršen omjer ugljikohidrata i proteina.