Male ade – zeleni raj u Bosanskoj Krupi

BiH Bucket List Challenge

Izazov #62 – Posjeti oazu malih ada na Uni 

Zeleni otoci jesu osam ada povezanih drvenim mostovima na kojima se nalaze razni sadržaji poput dječijeg igrališta, teretane na otvorenom i odbojkaškog igrališta, ali su i prostor za relaksaciju, šetanje i odmaranje.

Bosanska Krupa poznata je po svojim bajkovitim ljepotama u samom centru grada I izletištima koja  okružuju grad podno planine Grmeč.

Kada u razgledanju ovog čarobnog grada na rijeci Uni, siđete sa tvrđave Pset i pređete stari drveni most koji povezuje dvije obale, stići ćete do najpoznatijeg mjesta u gradu – izletišta Male ade koje se sastoji od sedam riječnih otočića na Uni povezanih drvenim mostovima. Izletište će oduševiti i vas i mališane jer je u potpunosti opremljeno dječijim igralištem, ležaljkama, ljuljaškama i drugim potrebnim mobilijarom, a tu je i ljetna terasa na kojoj možete popiti piće i osvježiti se. Cijene su niske, a raja koja se ovdje okuplja opuštena i vesela.

Na Malim adama je smješten i Zabavni park „Zeleni otoci“ koji je postao turistički brend ovog grada, jer u svojoj ponudi ima rafting, brdski biciklizam, planinarenje, kampovanje i najbolju zabavu u gradu, koja okuplja i posjetioce iz regije.

Tu se nalaze i teretana na otvorenom, igralište za djecu, odbojku na pijesku, sto za stoni nogomet, prostor za roštilj i Beach bar. Možete i jednostavno doći, samo se zavaliti u drvene ležaljke i uživati u pogledu na Unu, a od juna do septembra u njoj se možete i rashladiti i okupati. 

Ulaz u zabavni park je besplatan.

Fotografije ustupio Ademir Džajić

 

 

BiH Bucket List Challenge

Izazov #62 – Posjeti oazu malih ada na Uni 

Napomena: Dozvoljeno je objaviti sliku na kojoj niste prisutni, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete sliku koja dokazuje da ste vi posjetili Zelene otoke.

 

Glavni sponzor:

Sponzori projekta:

              

Medijski pokrovitelji: 

          

 

 

    

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content