Zimska čarolija na Skenderiji

Zahvaljujući svom bogatom sadržaju koji u posjetiocima budi posebno ushićenje u zimskom periodu, manifestacija s punim pravom nosi naziv Zimska čarolija na Skenderiji

S kakvim oduševljenjem su građani prihvatili Zimsku čaroliju na Skenderiji, koju je KJP Centar Skenderija realizovao u 2019. i 2020. godini, najbolje govori podatak da je ovom događaju prisustvovalo više od 125.000 posjetilaca. 

Od ovogodišnjeg programa, koji traje od 29. novembra 2021., što je rođendan Centra Skenderija – ove godine 52., do 31. januara 2022. godine, ne očekuje se ništa manje. I on će zasigurno biti razlog za zadovoljstvo i ushićenje svim uzrastima – djeci, omladini i odraslim. 

Izvor pozitivne energije

Sarajevo kao jedna od omiljenih destinacija u BiH, osim svoje bogate kulturno-historijske baštine, nudi odlične mogućnosti za prakticiranje zimskih sportova. 

Da li negdje daleko na zamrznutom jezeru, ili na umjetnom klizalištu, klizanje je u trendu. Dobro društvo i energična muzika veoma brzo uvode u ritam, a svim klizačima je posebna draž kada za razne pokrete ne moraju razmišljati o prostoru.  

Zimska čarolija na Skenderiji ima najveće otvoreno klizalište u BiH! Zanimljivog je oblika i izgleda s veoma atraktivnim svjetlosnim dekoracijama. Predstavlja izuzetnu priliku za druženje i upoznavanje mladih i u 2021. godini, kao i širenje pozitivne energije koja je svima itekako potrebna. 

LEDENI TOBOGAN

Novitet je veliki ledeni tobogan s kojeg će se mališani i odrasli moći spuštati uz pomoć stručnih osoba. Ova ledena atrakcija duga je čak 30 metara, a visoka 6 metara.

Zimska čarolija napreduje svake godine. U odnosu na protekli period, ambijent Zimske čarolije oplemenjen je novim sadržajem. Pored tobogana, na otvorenom prostoru Zimske čarolije, na samom platou, nalaze se također: 

– veliko klizalište na cca. 2500 m²;

– novogodišnje dekoracije;

– otvorena bina za nastup pop-rock izvođača;

– drvene kućice s gastronomskom ponudom;

– stari bh. zanati i rukotvorine.

Veliko klizalište na ledu uz bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle mjesto je dobrog raspoloženja za koje će se također pobrinuti poznati pop-rock bendovi na otvorenoj bini, ili u Domu mladih

Zimska čarolija će se jednim dijelom održavati i u zatvorenom prostoru, u dvorani Mirza Delibašić. Osim Sajma privrede i robe široke potrošnje, ovdje će se realizovati i Novogodišnji dječiji vašar od 15.12.2021. do 15.01.2022. Na jednom mjestu naći će se sve: luna park, igraone, autići, razna dječija oprema, igračke…

O zdravlju posjetilaca manifestacije brine se redarska služba Centra Skenderija, koja na kompletnom prostoru nadgleda i osigurava provođenje svih predloženih epidemioloških mjera. 

60 dana čarolije

Uprava Centra Skenderija i ove godine je na visini zadatka. Pokazala je da prati standarde visoko razvijenih gradova u regiji, uspješno osmišljavajući sadržaj s tehničko-tehnološkog aspekta veoma složenog projekta, za različite dobne skupine, i to 60 dana u kontinuitetu. 

Zahvaljujući velikom trudu i zalaganju, Zimska čarolija prethodnih godina nije bila samo zanimljiva domaćem stanovništvu, nego je u grad privlačila i strane i turiste iz drugih gradova. Bez sumnje će i ovaj put biti među omiljenim turističkim odredištima.

Amer Kapo, direktor KJP Centar Skenderija

“Možda ću biti subjektivan kada kažem da će ove zime plato Centra Skenderija biti jedna od najljepših lokacija na svijetu. Naravno, ni sav novac ovoga svijeta ne može pomoći ako u timu nemate vrijedne radnike i velike znalce koji daju sve od sebe da građani Sarajeva, a i Bosne i Hercegovine, uživaju u čarima koje im nudi Centar Skenderija, simbol grada Sarajeva”.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content