MALDIVI – 8 NOĆENJA U RAJU!

Maldivi – Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom… na Maldivima se snovi ostvaruju.

Foto: Pixabay – ID-12019

Termin putovanja:   20.01. – 30.01.2023. / 8 noćenja  –   Prevoz: Avion

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

HOTELCijena za rane rezervacijeCijena za redovne rezervacije
Triton Beach Hotel & Spa 3* at Maafushi, Maldivi, DORUČAK2.699 KM2.899 KM
Kaani Grand Seaview hotel at Maafushi, Maldivi 4*, DORUČAK2.999 KM3.229 KM
Paradise Island Resort, Maldivi 5*, PUNI PANSION5.699 KM5.899 KM

Napomena: U slučaju manjeg broja prijava od 15 putnika, cijena aranžmana se uvećava radi primjene individualnih cijena.

 

Aranžman uključuje:

  • Let na relaciji Sarajevo – Dubai – Maldivi – Dubai – Sarajevo
  • Aerodromske taxe
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima na bazi noćenja i usluge u odabranom hotelu
  • Svi transferi navedeni u programu
  • Pratilac putovanja iz Relaxa na minimalno 30 prijavljenih

Aranžman ne uključuje:

  • Fakultativne izlete
  • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
  • Lični troškovi svakog putnika
  • Popust za 1/3 sobu: u Hotelu Triton Beach Hotel & Spa 3*: -140 KM; u Hotelu Kaani Grand Seaview 4*: -120 KM; u Hotelu Paradise Island Resort 5*: -430 KM
  • Doplata za 1/1 sobu: u Hotelu Triton Beach Hotel & Spa 3*: 770 KM; u Hotelu Kaani Grand Seaview 4*: 1.170 KM; u Hotelu Paradise Island Resort 5*: 3.439 KM
  • Doplata za polupansion u Hotelu Triton Beach Hotel & Spa 3*: 250 KM po osobi

POPUSTI ZA DJECU (Hotel Triton Beach Hotel & Spa 3*)

– Djeca od 0 do 2 godine – plaćaju 1.899 KM po osobi za rane rezervacije; 2.129 KM po osobi za redovne rezervacije
– Djeca od 3 do 5 godina – plaćaju 1.949 KM po osobi za rane rezervacije; 2.189 KM po osobi za redovne rezervacije
– Djeca od 6 do 12 godina – plaćaju 2.449 KM po osobi za rane rezervacije; 2.649 KM po osobi za redovne rezervacije

Napomena: u sobi je dopušteno koristiti samo jedan dodatni ležaj. Agencija ne garantuje komoditet u sobi.

Foto: Pixabay – SusannWeiss

POPUSTI ZA DJECU (Hotel Kaani Grand Seaview 4*)

– Djeca od 0 do 2 godine – plaćaju 1.999 KM po osobi za rane rezervacije; 2.259 KM po osobi za redovne rezervacije
– Djeca od 2 do 5 godina – plaćaju 2.249 KM po osobi za rane rezervacije; 2.479 KM po osobi za redovne rezervacije
– Djeca od 5 do 11 godina – plaćaju 2.329 KM po osobi za rane rezervacije; 2.559 KM po osobi za redovne rezervacije

Napomena: u sobi je dopušteno koristiti samo jedan dodatni ležaj. Agencija ne garantuje komoditet u sobi.

Napominjemo da svaki putnik mora samostalno popuniti formular: https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create 24 sata prije dolaska na Maldive, te popuniti pri povratku za Sarajevo.

 

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / 20.01./ SARAJEVO – DUBAI

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dubai u 17:25 sati na letu FZ 762. Slijetanje u Dubai planirano je u 01:45 sati.  Odmor do nastavka leta. 

2. DAN /21.01./ DUBAI – MALE – MAAFUSHI

Nastavak leta za Male planiran je u 09:55 sati na letu FZ 1569 (SVA VREMENA SU LOKALNA). Slijetanje na Maldive u 15:10 sati. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje i upoznavanje predivnih Maldiva. Noćenje.

3. DAN – 9. DAN / 22.01. – 28.01. / MAAFUSHI            

Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred okeana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama… na Maldivima se snovi ostvaruju. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Odmor na Maldivima upotpunjujemo FAKULTATINIM izletima:

Ronjenjenje i snorkling – Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svijetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dvije stotine vrsta korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svijetu.Za sve one koji žele uživati u ljepoti morskih dubina postoje škole ronjenja koje rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatijih svjetskih ronilačkih organizacija. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svijetom.

Nakon toga možete nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. Za certifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredjelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najljepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo  mjesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži. Uživajte u pješčanim adama, u nestvarno bijelom i čistom pijesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Odmorite se i uživajte u čarima Indijskog okeana. Ukoliko želite uživati u dobroj hrani na osamljenom ostrvu, kupati se u čistom moru, istražiti podvodni svijet i koralne grebene u samoći, domaćini nude izlete na neke od mnogih nenaseljenih ostrva. Potraga i snorkling sa kit ajkulom.  Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ove ajkule vole ljude, pa im se može prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

10. DAN / 29.01 / MAAFUSHI – DUBAI

Na dan 29.11. odjava iz hotela, slobodno vrijeme te transfer do aerodroma radi leta za Dubai. Let za Dubai je FZ 1570 u 11:30 sati, a slijetanje je u 15:10 sati. (SVA VREMENA SU LOKALNA). Odmor do nastavka leta.

11. DAN /30.01./DUBAI – SARAJEVO

Prijava na let FZ 761 te polijetanje za Sarajevo u 12:55 sati. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 16:15 sati. (SVA VREMENA SU LOKALNA).

Foto-Pixabay-pasja1000

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content