Hotel Hills – Termal&Spa resort Sarajevo

Kongresni turizam oživljavaju novi veliki hoteli, kao što je  luksuzni Hotel Hills, izgrađenog u srcu zelene oaze na Ilidži

Kongresni turizam danas je jedna od najbrže rastućih i najprofitabilnijih industrija u sektoru turizma. Potrošnja gostiju tokom poslovnih evenata veća je nego potrošnja turista čiji je svrha putovanja odmor.

Dobitna kombinacija

Koliko njegova razvijenost znači u svjetskim prijestolnicama dočarava austrijski podatak da, naprimjer, kongresni turizam osigurava 20.000 radnih mjesta u Beču, gdje je prošle godine svako osmo noćenje ostvareno zbog održavanja kongresa. I Sarajevo, gdje su izgrađeni novi hoteli s velikim kongresnim salama, može u ovoj oblasti biti uspješno i konkurentno.

Među rijetkim gradovima Evrope, Sarajevo još uvijek ima vidljiva obilježja različitih historijskih razdoblja, elemente Istoka i Zapada, koji se isprepliću s modernom arhitekturom, uz obilje zanimljivih kulturno-historijskih i prirodnih znamenitosti.

Sarajevo / Foto: Adnan Bubalo

Osim postojanja velikih hotela, čiji koncept podržava organizaciju velikih kongresa i susreta poslovnih ljudi, prirodna, kulturna i historijska platforma također su neizostavne sfere kongresnog turizma. Organizatorima ovakvih događaja itekako je važno ponuditi mogućnost učesnicima da slobodno vrijeme provedu na osmišljen i zanimljiv način.

Svakako, važan dio sarajevskog portreta su i lijepi parkovi u kojima se posjetioci mogu za čas skloniti od gradske gužve, ali i veliki broj ugostiteljskih objekata s izvrsnom gastro ponudom i mogućnošću izlaska.

Najveća ugostiteljska grupa

Kanton Sarajevo prednjači po izgradnji novih, velikih hotela, među kojima posebnu pažnju plijeni luksuzni Hotel Hills, kongresno i termalno spa odmaralište s pet zvjezdica na Ilidži. Smješten u srcu ove zelene oaze, Hotel Hills udaljen je samo dva kilometra od Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kao dio najveće ugostiteljske grupe u BiH – Mrkulić grupe, u čiji sastav ulazi također Hotel Hollywood s 420 soba koji će uskoro biti bogatiji za još 80 novih luksuznijih soba, Hotel Hills, Thermal & Spa Resort Sarajevo krasi sofisticirani komfor dominirajući cijelim objektom. Njegovi luksuzni apartmani i 335 soba oplemenjeni su prostranim balkonima i lijepim dekoracijama.

Tu je i višenamjenski Kongresni centar opremljen modernom konferencijskom tehnologijom sa od 50 do 1500 sjedećih mjesta.

Dodatni štih volšebnosti hotela daju termal spa centar, zatvoreni i otvoreni bazen, impresivni adrenalinski park, elegantne sale za vjenčanja, te nekoliko restorana s internacionalnom i nacionalnom kuhinjom. Najatraktivniji među njima je Skybar na samom vrhu hotela pružajući mogućnost panoramskog pogleda na zelenu okolicu hotela, aerodromsku pistu i Sarajevo, kojeg će svaki gost poželjeti da istraži i upozna. No, ovo je i jedno lijepo mjesto za različite evente kapaciteta do 200 ljudi. Idealan je za obilježavanje godišnjice firmi, organizaciju vjenčanja te druge svečanosti.

Kongresni centar

Odlična pozicija, dobra saobraćajna povezanost, kvalitetna usluga i smještaj razlog su za organizaciju sastanaka, kongresa, prijemova, banketa i promocija u Hotelu Hills.

Hotel raspolaže s deset konferencijskih sala, a najveća prednost onih u prizemlju je mogućnost dodatne podjele na manje ili veće prostorije.

Sama recepcija za konferencijske učesnike zauzima 500 kvadratnih metara. Multifunkcionalna je – ujedno može biti i prijemna sala, ali i sala za sastanke i druge namjene.

Moderne sobe

Hotel Hills ima dvije strane: jedna je okrenuta prema planini, a druga prema gradu. Sve sobe imaju francuske ležajeve, SAT, lokalni TV, direktnu telefonsku liniju, bežični internet, mini bar, kupaonicu sa saunom, hidromasažnu kadu ili hidromasažni tuš, te klima uređaj. Najsavremeniji hotel u Bosni i Hercegovini opremljen je po najvećim evropskim standardima, posjeduje i sisteme pametne sobe koja gostu omogućava potpuni doživljaj boravaka u hotelu.

Restoran za 1500 gostiju

Hotel Hills u svoj restoran može primiti 1500 gostiju za doručak, ručak i večeru. Pogodan je za organizaciju različitih svečanosti, poslovne susrete te druge prigodne događaje.

Skybar

I u restoranu smještenom na jedanaestom spratu s velikom terasom moguće je organizovati različite svečane događaje, no on je tu i za sve one koji samo žele provesti ugodne trenutke odmora i uživati u prekrasnom pogledu.

Thermal Riviera Sarajevo

Termalna rivijera Ilidža i Hotel Hills predstavljaju najveći kompleks termalnih bazena u ovom dijelu Evrope. Svojim posjetiteljima nudi dinamičan boravak, rekreaciju u zatvorenom i otvorenom bazenu s brojnim atraktivnim aktivnostima i animacijskim programom. Poznata je po otvorenim bazenima tokom ljeta s najvećim valovnim bazenom također u ovom dijelu Evrope.

Kinderland

Kinderland je naziv dječijeg otoka punog zabave i radosti za djecu do 18 godina. Riječ je o najvećem zatvorenom igralištu za djecu u BiH na preko 2200 kvadratnih metara.

HOTEL HILLS

 HOTEL HOLLYWOOD ILIDŽA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content