Hotel Monti – Carstvo luksuza u srcu olimpijske planine

Luksuzni hotel Monti, smješten je u srcu olimpijske planine Igman, na Velikom polju. Hotel u kojem je moguće da provedete noć pod zvjezdanim nebom u jacuzziju i da se osjećate baš poput kralja ili kraljice.

Foto: Hotel Monti Igman

Novi doživljaj luksuza 

Kada je u pitanju hotel Monti, pridjev „novi“ koji se veže uz njegovo ime višestruko je simboličan. Monti naime nudi sasvim novi doživljaj Igmana i zaista potpuno novi doživljaj luksuza. Svojim izgledom savršeno se uklopio u planinski ambijent i magično okruženje borove šume koja ga okružuje. Ukusno i moderno opremljen, već na prvu će vas fascinirati, a posebnu pažnju privući će vam djela poznatog kipara Mensuda Keče. A ponuda hotela će vas tek oduševiti… Zamislite da provedete noć pod zvjezdanim nebom u jacuzziju i da se osjećate baš poput kralja ili kraljice. U Montiju je to moguće ukoliko iznajmite kraljevski apartman – dvoetažni prostor s prostranom terasom na kojoj ćete uživati u odmoru, obrocima s porodicom i neizostavno – jacuzzijem. U apartman možete pozvati i goste jer na tersi može ućivati do 50 osoba. Ponos hotela je i predsjednički apartman, gdje kao i u kraljevskom, svaki detalj odiše luksuzom. Ovaj apartman je idealan za grupe do četvero odraslih ili veliku porodicu sa djecom. I ostale sobe i apartmani koji su također moderno opremljeni učinit će da se osjećate komforno i veličanstveno u planinskom ambijentu, a poseban doživljaj bit će kada vas kroz staklene portale probudi svjetlost sunca i očaravajući pogled na šume Igmana. 

Na plivanje, pa na skijanje

Ovako zvuči savršen dan na planini: nakon buđenja s pogledom na suncem okupano Veliko polje slijedi doručak, a onda – plivanje. Razbudite se u unutrašnjem, 25 metara dugom bazenu koji se zagrijava i ima predivan pogled na snježne padine i šumu, a zatim pravac na ski staze na Bjelašnicu ili Malo polje. A može i obrnuto, poslije dana na stazi, opustite mišiće i okrijepite se u toploj vodi s pogledom na vedro nebo prekriveno zvijezdama. Osim u bazenu, probudite vaša čula u Six Sense Spa centru koji nudi putovanje kroz relaksaciju i wellness inspiriranu evropskim ciklusom smjene godišnjih doba. Baziran na temeljima mudrosti prirode, luksuzni tretmani centra balansiraju, odnosno stimuliraju obnovu prirodne ravnoteže. Da li sami ili u paru, predlažemo vam savršeni tretman kako ne biste zaboravili svoj boravak. Na 1,200 m2 spa prostora osim bazena tu je i finska sauna, parna soba, jacuzzi kada, slana soba te Physiotherm infracrvena kabina.

Hotel Monti

Najsavremeniji fitness centar

Hotel Monti ima 65 soba s prekrasnim pogledom i sa ukupno 145 smještajnih jedinica, a koncipiran je tako da nudi uslugu za sve i ima sve što je potrebno za jedan planinski hotel. Idealan je za sportiste i rekreativce za koje je namijenjen poseban ulaz u hotel i odvojena posebna prostorija za odlaganje opreme za skijanje. U ponudi hotela su i restorani, barovi, te najsavremeniji fitness centar koji će imati i medicinsku podršku za rehabilitaciju. U cjelosti odgovara potrebama profesionalnih sportista, ali i rekreativaca u skladu s najvećim svjetskim standardima.

Foto: Hotel Monti Igman

U okviru hotela je i restoran sa 360 sjedećih mjesta i 215 vanjskih te će biti otvoren i za vanhotelske posjetioce.  Za goste hotela će u dane vikenda biti odvojeni i meniji, kako ne bi dugo čekali na specijalitete raznolike ponude hotelske kuhinje. S obzirom na to da je vrijeme pandemije i da mnogi bježe od zatvorenog prostora, bit će vam drago da čujete da u Montiju ima posebna prostorija za pušače s posebnom ventilacijom.

Foto: Hotel Monti Igman

Vjenčanje iz snova

Ukoliko ste u potrazi za ekskluzivnom lokacijom za vaš dan iz snova, onda će vas ponuda Montija i njihova sala za svečane događaje oduševiti. A osoblje hotela potrudit će se da ostvari sve vaše zamisli, s puno ljubavi i strpljenja. Njihova sala koja gleda na prostranstva Igmana perfektna je i za održavanje gala svečanosti, team buildinge, sastanke, konferencije, kreativne i druge poslovne događaje, te svakako zabave.

Strani investitori planiraju nastavak investiranja na Igmanu gdje planiraju izgradnju fudbalskih terena prema FIFA i UEFA standardima, teniskih terena, kao i univerzalnih ploha s više vrsta sportova.

HOTEL MONTI

Veliko polje bb, Igman
Bosnia and Herzegovina
Telefon: +387 33 744 700

Igman – čuvar olimpijskog duha i historije

Cjenovnik ski karata – Bjelašnica/Igman 2023/24

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content