Iskusite čari seoskog života u nekom od bh. etno sela

BiH Bucket List Challenge – Izazov #55

Kada poželite napraviti odmor od sve tehnologije i modernog načina života i bar na jedan dan uživati u miru i tišini minulih vremena, posjetite neka od mnogih atraktivnih bosanskohercegovačkih etno sela i iskusite čari seoskog života.

Seosko domaćinstvo Čardaklije

U blizini Nacionalnog parka Una smješteno je seosko domaćinstvo Čardaklije, savršeno mjesto za sve one koji žele iz prve ruke doživjeti iskustvo življenja na način na koji su to radili naši preci.

Fotogalerija: Furaj.ba

Domaćinstvo pruža boravak u ugodnom ambijentu uz tradicionalna jela i pića. Možete kupiti i domaće proizvode poput pekmeza koji se prave na tradicionalan način.

Seosko gazdinstvo Čardaklije

Čardaklijama će se oduševiti i vaši mališani. Imaju mini zoološki vrt u kojem se uzgajaju autohtone vrste domaćih životinja (brdski konj, krava buša i pas tornjak), ali i dječiji kutak. U dječijem kutku moći će kvalitetno provesti vrijeme uz igru i učenje, dok vi na miru možete uživati uz jelo i piće. Djeca će biti pod stalnim nadzorom animatora, a kutak je unutar bašte tako da i roditelji imaju djecu u svom vidokrugu. U dječujem kutku se boji, spajaju tačke, uči o životinjama i prirodi, o selu i seoskom načinu života.

Seosko gazdinstvo Čardaklije

Za sve ljubitelje aktivnog odmora tu je mogućnost jahanja konja, vožnja fijakerom, sulkama, konjskim kolima, biciklom po šumskim stazama, planinarenjem.

Čardaklije pružaju mogućnost upoznavanja sa starim, tradicionalnim zanatima poput tkanja, kovanja, vunovlačanja, a sve to s ciljem da se oživi tradicija i promoviše bogatstvo različitosti ovih krajeva.

Kontakt:

Tel: +38766810000

Mob: +38766809859

E-mail: cardaklije.vrtoce@gmail.com

Etno selo Kotromanićevo

etno selo Kotromanićevo
Etno selo Kotromanićevo; Foto: TZ Doboj

U dobojskom naselju Šešlije, pored bistre rječice Veličanke, smješteno je veoma popularno turističko etno selo “Kraljevsko selo Kotromanićevo”. Osjećat ćete se kao da ste otputovali vremenskom mašinom u srednji vijek, jer će se pred vama u potpuno prirodnom ambijentu pojaviti 12 kućica izgrađenih u srednjovjekovnom stilu bosanskih kraljeva, ali moderno opremljenih.

Iskoristite priliku za odmor u selu Kotromanićevo, gdje možete noćiti u drvenim klimatiziranim kućicama. Svaka kuća za odmor sadrži mali dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo sa tuš kabinom, mini barom i SatTV- om. Svaki objekat ima sopstveno dvorište sa roštilj mjestom. A poseban gušt noćiti je u apartmanu za mladence, u odori koju su nosili bosanski kraljevi.

Osim šetnje i odmora, možete i rezervisati restoran ili organizirati seminar u ovom etno-naselju.

Kontakt:
Vojvode Mišića 32, 74000 Doboj
tel: +38753282835
kancelarija: +38753207010
mob: +38765320047
+38765521661
fax: +387 53 207 011

Web: www.kotromanicevo.com

Mail: kotromanicevo.recepcija@yahoo.com

 

 

BiH Bucket List Challenge

Izazov #54 – Iskusi čari seoskog života u nekom od bh. etno sela

Napomena: Dozvoljeno je objaviti sliku na kojoj niste prisutni, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete sliku koja dokazuje da ste vi posjetili neko etno selo u BiH.

Glavni sponzor:

Sponzori projekta:

             

Medijski pokrovitelji: 

        

   

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content