Ivana Dukčević – Umetnost putovanja II

Nedavno je iz štampe izašla nova knjiga putopisa i priča „Umetnost putovanja II”, autorice Ivane Dukčević

Ivana Dukčević je putopisac i fotograf. Napisala je četrnaesta knjiga o turističkim destinacijama širom svijeta, ljudima i običajima, pejzažima, istoriji i raznolikim kulturama. Ivana je dugogodišnja saradnica Furaj.ba magazina.

Priče s putovanja nastale su kao rezultat dugogodišnjeg, samostalno organizovanog ličnog putničkog iskustva, istraživanja i saznanja o predelima čiji su istorija, umetnost i kultura ostavili dubok trag i obogatili moj um i dušu. Knjiga sadrži lična saznanja i doživljaje s putovanja, i sastoji se iz nekoliko zasebnih delova, razvrstanih prema destinacijama. U ovoj knjizi, pisanoj u pripovedačkom i putopisnom žanru, inspiraciju za putovanje mogu pronaći zaljubljenici u pejzaže, istoriju, umetnost i kulturu zemalja kao što su Maroko, Portugal, Španija, Grčka, Turska, Liban i Sirija. Ono što povezuje putovanja u svaki od ovih naizgled potpuno različitih delova sveta su: duboko ukorenjena tradicija, istorija koja seže do u daleku prošlost, karakteristike i interesantni običaji ljudi, i bajkoviti pejzaži koji svojom ponekad bezvremenom lepotom nalik scenografiji prate tekst.”  napisala je Ivana Dukčević

 

BIOGRAFIJA

Ivana Dukčević rođena je u Beogradu, gdje je završila Fakultet primenjenih umjetnosti i dizajna. Od kada zna za sebe, putuje. Ljubav prema fotografiji i umjetničku crtu naslijedila je od oca, koji je od njenog najranijeg djetinjstva fotografisao i slike pravio u kućnoj laboratoriji za izradu crno-bijelih fotografija, dok je ljubav prema putovanjima naslijedila od majke. Ivana je autor preko stotinu putopisa za veliki broj štampanih i online magazina, i dvanaest knjiga u formi turističkih vodiča, čiji je autor teksta i fotografija. Ovo je njena druga knjiga priča s putovanja (Umetnost putovanja i Umetnost putovanja 2). Njene putopise i putopisne fotografije objavljuje National Geographic (Srbija), a njena fotografija karijatida u Atini dobila je Prvu nagradu Narodnog muzeja u Beogradu, na konkursu za Najbolju arheološku fotografiju. Koautor je novog izdanja knjige-vodiča o Srbiji na engleskom jeziku, u izdanju britanskog izdavača Bradt Travel Guide. Dobitnik je nagrade za dizajn Muzeja primijenjenih umjetnosti u Beogradu, na Oktobarskom salonu. Do sada je održala nekoliko predavanja o svojim putovanjima, praćena autorskim fotografijama. Autor je internet stranica (Facebook i Instagram) Ujmetnost putovanja https://umetnostputovanja.rs/ . Radi kao profesor umjetnosti i dizajna sa historijom umjetnosti, u dve internacionalne srednje škole u Beogradu, gdje predaje na engleskom jeziku.

Ivanu možete pratiti na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content