Koncerti u Sarajevu u decembru

Uoči Nove godine, u Sarajevu je živo kao nekada, stoga ni ne čudi da je proglašen među najboljim gradovima za doček Nove godine i najboljim mjestom za provod s prijateljima.

 

Foto: Furaj.ba

Mnoštvo je sadržaja u gradu na kojima možete osjetiti duh praznika – od Zimske čarolije na Skenderiji, do Zime na Vilsu, Sarajevo Holiday Marketa, Zimske čarolije u Pionirskoj dolini, Zime na Ilidži itd, a dobru zabavu možete očekivati i na brojnim koncertima koji su najavljeni do kraja decembra, čija će kruna biti nastup benda Dubioza kolektiv u najluđoj noći ispred Vječne vatre.

Sarajevo Big Band i prijatelji – Indexi će 28. decembra održati koncert u BKC-u

Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo organizuje Novogodišnji koncert pod nazivom Sarajevo Big Band i prijatelji – Indexi u srijedu, 28. decembra u 20 sati.

Koncert se organizuje povodom objavljivanja studijskog albuma pod nazivom “Sarajevo Big Band i prijatelji 2 – Indexi” i posvećen je legendarnoj grupi Indexi u čast 60. godišnjice od njihovog osnivanja. Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara, kao vokalni solisti nastupit će: Nermin Puškar, Marko Louis, Berna Balić, Davor Ebner, Dino Šaran, Ivica Šarić, Almas Smajlović, Branko Đurić Đuro i Željka Katavić-Pilj.

Cijeli koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom velikog maestra Ranka Rihtmana. Publika će imati priliku uživati u nezaboravnim pjesmama Indexa koje će biti izvedene u autorskim aranžmanima Ranka Rihtmana, pisanim specijalno za prepoznatljiv i osebujan zvuk Sarajevo Big Banda, kao i u nastupu i neponovljivoj interpretaciji vrhunskih vokalnih solista.

Pored poznatih kompozicija grupe Indexi, Sarajevo Big Band, koji baštini tradiciju radio-televizijskih plesnih orkestara, izvest će i nekoliko instrumentalnih verzija poznatih pop numera domaćih autora (Crvena jabuka, Plavi orkestar, Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović, Letu štuke) koje su snimljene na prvom studijskom albumu ovog Big Banda.

Ulaznice se od ponedjeljka, 19. 12. 2022. mogu rezervisati i kupiti preko sistema Kupikartu.ba i putem telefon 063 505 000.

Konvoj će 29. decembra održati koncert u Slogi

Konvoj će 29. decembra održati koncert u Slogi kojim obilježavaju 25. godina od objavljivanja svog prvog studijskog albuma “Sa vremenom”.

Konvoj je nastao 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac “Sa vremenom” izlazi 1997. godine. Konvoj iste godine organizuje turneju po 17 gradova u Bosni i Hercegovini, a album “Sa vremenom” osvaja prva mjesta na svim domaćim top listama. Tokom dosadašnje karijere, Konvoj je objavio pet studijskih i jedan live album.

Više informacija o cijenama ulaznica će biti dostupno uskoro putem platforme Kupi Kartu, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine

Sinan Alimanović International Band nastupa 23. decembra u Sarajevu

Sinan Alimanović International Band za sarajevsku publiku priprema jedinstveni muzički most između Sarajeva i New Yorka – jazz koncert, koji će se održati 23. decembra 2022. godine u Bosanskom kulturnom centru s početkom od 20 sati.

Riječ je o koncertnoj promociji albuma Sinan Alimanović International Band “Lejla”, koji je njujorška izdavačka jazz provenijencija Miles High Records objavila 2020. godine. Sarajevski umjetnici Sinan Alimanović i Lejla Alimanović na albumu, snimljenom i objavljenom u New Yorku, sarađuju sa svjetskim velikanima ovog pravca savremene umjetničke muzike, kao i višestrukim dobitnicima nagrade Grammy. Nagrađeni album “Lejla” je svjetsku, radijsku premijeru imao na playlisti “Excellence in Jazz” (CapRadio, California State University), te je predstavljen u svim relevantnim svjetskim jazz publikacijama.

Doček Nove godine u Domu mladih uz poznate bendove

Centar Skenderija uz “Zimsku čaroliju” organizira spektakularne koncerte uz slogan “Ispratimo staru i ukližimo u Novu 2023. godinu”.

Jedan od najboljih sarajevskih bendova Bombaj štampa će 30.12.2022. godine u Domu mladih Skenderija dovesti atmosferu do usijanja svojm kako starim tako i novim hitovima.

Za nastavak dobre zabave i atmosfere 01.01.2023. godine zadužen je sjajni splitski hip/hop bend TBF, koji će svojim hitovima i odličnom energijom održati kontinuitet dobre novogodišnje euforije.

Koncerti počinju u 20 sati.

Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije

Nakon dvije godine Sarajevska filharmonija će održati svoj tradicionalni Novogodišnji koncert kojim će ispratiti staru i pozdraviti Novu godinu. U ovoj večeri, sarajevski Filharmoničari će uz gošću iz Italije, sopranisticu Martinu Bortolotti von Haderburg, pod dirigentskom palicom maestra Slavena Kulenovića, publici pružiti jedinstven ugođaj izvedbama popularnih arija, valcera, polki i uvertira koje čine ovogodišnji atraktivni i svečani program.

Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu 31. decembra sa početkom u 19:30 sati.
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi