Koncerti u Sarajevu u decembru

Uoči Nove godine, u Sarajevu je živo kao nekada, grad je okićen kao nikada do sad, a podsjetimo da je prošle godine proglašen među najboljim gradovima za doček Nove godine i najboljim mjestom za provod s prijateljima.

 

Foto: Furaj.ba

Mnoštvo je sadržaja u gradu na kojima možete osjetiti duh praznika – od Zimske čarolije na Skenderiji, do Zime na Vilsu, Winter Festa preko puta Vijećnice, Zimske priče u Vogošći  itd, a dobru zabavu možete očekivati i na brojnim koncertima koji su najavljeni do kraja decembra, čija će kruna biti nastup tri kultna sarajevska benda u najluđoj noći ispred Vječne vatre.

Nervozni poštar u Vogošći

Ove godine prvi dan zime 22. decembra Vogošćani mogu dočekati na trgu ispred Upravne zgrade JU KSC Vogošća koncertom grupe Nervozni poštar, a već od 29.12. bit će otvoreno klizalište sa pravim ledom. Tu su i drugi  prigodni sadržaji u kojima će Vogošćani ali i svi gosti uživati, u programu koji se organizuje povodom novogodišnjih praznika, te u prvim sedmicama Nove 2024. godine.

Zoster u Domu mladih

Zoster je bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine, koja će održati koncert 23. decembra u Domu mladih sa početkom u 20 sati.
 
Do sada je Zoster objavio pet albuma koje karakteriziraju razni glazbeni žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor glazbe, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitoga autentičnog izričaja, koji je najviše obilježio grupu Zoster.
 

Koncert posvećen Kemi Montenu

 

Tradicionalni novogodišnji koncert “Sarajevo Big Band i prijatelji” ove godine je posvećen stvaralaštvu legendarnog Kemala Montena, a održat će se u sarajevskom BKC-u 28. decembra u 20 sati.

“Sarajevo Big Band”, koji broji 25 članova, na ovaj način će podsjetiti na veliki stvaralački opus Kemala Montena, a njegove neprolazne pjesme, pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana, interpretirat će poznati bosanskohercegovački umjetnici: Damir Imamović, Renata Kurtalić, Jasna Gospić – Sparavalo, Nermin Puškar, Dino Šaran, Zlatan Fazlić – Fazla…

Veliki koncert benda Konvoj

Veliki koncert benda Konvoj bit će održan 29. decembra u Domu mladih sa početkom u 20 sati.
 
Konvoj je formiran 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac „Sa vremenom“ izlazi početkom 1997. godine. Tokom dosadašnje karijere, Konvoj je objavio pet studijskih, jedan live album i tri singla, te svirao mnoštvo koncerata različitih formata. Sarajevski Dom mladih igra veliku ulogu u njihovoj karijeri jer ih veže za njihove početke, ali isto tako tu bilježe i značajne solističke koncerte.
 
Kao predgrupa će nastupiti sarajevski bend Nindže iz Haustora.
 

Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije

U nedjelju, 31. decembra u 19:30 u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će održan tradicionalni novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije, koji su ove godine ušli u stotu koncertnu sezonu.

Ulaznice su u prodaji putem agencije www.kupikartu.ba. Za publiku i goste Grad Sarajevo – City Of Sarajevo organizuje i direktan prenos koncerta na pet LED ekrana u Titovoj ulici do početka glavnog programa u 21 sat, te na Trgu Susan Sontag sve do kraja koncerta u Narodnom pozorištu.

“Sarajevska priča” u novogodišnjoj noći

 
Javni doček Nove godine organizira se u Sarajevu ispred Vječne vatre, a publiku će zabavljati popularni bendovi “Bombaj štampa”, “Zabranjeno pušenje” i “Crvena jabuka”, te Elvir Laković Laka, koji će nastupiti umjesto ranije najavljenog benda “Letu štuke”.

Predviđeno je da koncert počne u 21 sat i traje do dva sata iza ponoći, a bendovi će svirati po sat. Uporedo sa koncertima, publiku će zabavljati i dio popularnih “Nadrealista” koji u narednoj godini obilježavaju 40 godina prikazivanja.

Ovogodišnji program će započeti koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu.

Koncert filharmonije počinje u 19.30 sati, kada će se otvoriti ulaz u Titovu ulicu i to iz pravca ulica Kulovića i Dalmatinska te od Trga Djece Sarajeva.

Kompletan program kod Vječne vatre počinje u 21 sat, kada će se na sceni pojaviti prvi izvođač – Laka sa bendom.

Od 22 sata na sceni će se smjenjivati “Bombaj Štampa”, “Zabranjeno Pušenje” i “Crvena Jabuka”, a njihove nastupe na LED ekranima duž ulice pratit će posebne videoprojekcije.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content