Konjičko rekreativni centar Pegasos

Ljubav prema konjima, plemenitim i divnim, pogled koji odmara i odiše mirom, možda dijelom zbog činjenice da su konji po prirodi životinje pašnjaka. Crni, bijeli, jaki i nježni. Mnogim ljudima konji su najljepše životinje, posebno zbog njihovog dostojanstvenog držanja, iznimna snage, živahnosti i inteligencije. Ovim člankom vodimo vas u oazu posebnosti, ako ste pozitivni i entuzijastični, pridružite nam se. 

Jahanje je sport koji zahtjeva suradnju između jahača i konja, te puno više vremena, strpljenja i znanja nego u ostalim sportovima. Morate znati komunicirati s konjem i razumjeti znakove koje vam daje kako biste mogli riješiti moguće probleme koji se pojavljuju. Jedan takav prirodni ambijent, sa ovim plemenitim životinjama je i Konjičko-rekreativni centar “Pegasos” u neposrednoj blizini Sarajeva, tačnije u naselju Ahatovići.

Centar Pegasos je oaza posebnosti u sklopu koje možete osjetiti, isprobati ili usavršiti neke od najljepših aktivnosti u kojima jedan čovjek može uživati. Konji, jahanje, alpinizam, planinarenje ili neodoljivi spoj svega navedenog  ponuđeni su i sprovođeni kroz niz aranžmana kreiranih tako da ima mjesta za svakoga.

Centar operira na 14 dunuma zemlje, okružene preljepim krajolikom i izvanrednim pogledom na Sarajevo, pa na raspolaganju imate pješčano jahalište (40m x 20m), smještaj za konje, prostori za ispust, prostor za pranje, svlačionicu i prostoriju za opremu. Kancelarija i prostor za odmor i relaksaciju napravljeni su u prirodnjačkom, minimalističkom stilu koji odiše jednostavnošću.
Ukoliko ste tu zbog relaksacije, naravno uživajte, ali Pegasos tim pruža mogućnosti da prođete kroz školu jahanja, pa sve do ozbiljnih takmičarskih treninga. Od jednostavnog rekreativnog jahuckanja za one koji se samo žele opustiti, do avanturističkog jahanja u prirodi za napredne i hrabrije. Od oplemenjivanja duše kroz volontiranje u programu terapijskog jahanja članova sa specijalnim potrebama, do angažmana u organizacijama raznih konjarskih događaja, putovanja po regionskim takmičenjima i sl.

Centar nudi sljedeće usluge i aktivnosti:
– Časovi jahanja
– Škola jahanja
– Škola jahanja sa prevozom
– Jahaonica za najmlađe
– Jahanje u prirodi
– Jahanje uzgajalištem jelena lopatara
– Drill Team
– Konjički klub

– Dječiji ljetni kampovi
– Dječiji zimski kampovi
– Ladies kampovi za ljepši pol
– Camp & Ride

– Terapijsko jahanje

– Planinarenje
– Kampovanje
– Sportsko penjanje
– Skijanje
– Skijoring

– Proslava rođendana
– Team building
– Organizacija zabava
– Poklon bon
– Kaskaderske usluge
– Iznajmljivanje konja za snimanja i događaje
– Obuka konja

 

Elvira Leka, Furaj.ba

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content