Kućice na drvetu – odmor kakav niste ni sanjali

Ukoliko ste zasitili hotelskih i apartmanskih soba i želite nešto sasvim drugačije, onda će vam se dopasti ideja o boravku u kućici na drvetu. Spoj boravka u prirodi i apartmanske pogodnosti sve je popularniji među turistima i mnogima je i ostvarenje dječijeg sna. 

Foto: Furaj.ba

I u Bosni i Hercegovini postoji nekoliko kućica na drvetu, u blizini gradskih centara – Sarajeva i Bihaća.

Treehouse Japodski otoci

Na Japodskim otocima, srcolikim unskim otočićima nadomak Bihaća, izgrađena je prekrasna kućica na drvetu do koje kroz kapiju vodi dugi drveni mostić pored rijeke. Uz kućicu je prostrana terasa sa koje se nećete poželjeti pomaći cijeli dan zbog prekrasnog pogleda na smaragdnu Unu. Piti kafu uz žubor velike rijeke neprocjenjiv je osjećaj, a vrhunac je kada zavaljeni u mrežastoj ležaljci postavljenoj na terasi gledate magičan zalazak sunca i kako se noć spušta nad otok i Unu. Romantičnijeg mjesta za odmor u dvoje i mirnijeg za odmor cijele porodice nećete nigdje naći.

Foto: Furaj.ba

U kućici može boraviti pet osoba (4 odraslih i jedno dijete). U njoj se nalazi dnevni boravak s bračnim krevetom, te četiri madraca na spratu. Ima i kupaonicu s tuš kabinom, klima uređaj, besplatan internet i TV, te terasu sa sjedećom garniturom za 4 osobe.

Kontakt: Una-Aqua Centar 

Telefon: +38763141414; +38761604313

E-mail: info@una-aqua.com

Treehouse Bosnia

U podnožju prekrasne planine Treskavice nadomak Sarajeva nalazi se još jedna savršena kućica na drvetu. S drvene terase se pruža pogled na predjele okolnih planina i pejzaž od kojeg zastaje dah. A ukoliko boravite u njoj za vrijeme nekog drugog godišnjeg doba, zahvaljujući staklenim portalima imat će podjednako dobar doživljaj pejzaža. Kućica je po svemu posebna, a korak u nju neće vas samo vratiti u djetinjstvo, već će vas neki detalji vintage i stare bosanske tradicije vratiti u davno prošla vremena.

U kućici se može prespavati na dva king size kreveta, a posjeduje i malu kuhinju i toalet s tušem, kao i balkon s prekrasnim pogledom. 

Kontakt:

E-mail: mwa.sarajevo@gmail.com

Facebook i Instagram:  @treehouse.bosnia

Kućica na drvetu u Etno selu Stanišići

U bajkovitom ambijentu Etno sela Stanišići kod Bijeljine smjestila se još jedna zanimljiva kućica na drvetu, skrivena među krošnjama drveća. Savršen kutak za odmor, čitanje omiljene knjige, uživanje u zalasku sunca.

Kućica je namijenjena za boravak maksimalno dvije osobe i djecu, a dozvoljen je boravak i kućnim ljubimcima. Na prostranoj terasi kućice uživat ćete u pogledu na semberske ravnice i autentično planinsko selo kao iz bajke. 

Kontakt: 

Telefon: +387 55 350 306 

E-mail: office@etno-selo.com


Glamping, poznat i kao luksuzno ili glamurozno kampovanje, omogućava da potpuno uživate u prirodi, s pogodnostima kakve postoje u hotelima sa pet zvjezdica.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content