Let iznad Bosne i Hercegovine

BiH Bucket List Challenge

Izazov #91 Vidi Bosnu i Hercegovinu iz zraka 

Let iznad Bosne i Hercegovine doživljaj je kojeg ne želite propustiti doživjeti, a mi vam donosimo nekoliko vrhunskih prijedloga za to.

Veličanstvo prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine posebnije je iz ptičije perspektive… Jezera, rijeke, vrhovi planina, beskrajni šumski predjeli i pašnjaci, prizori su kojih se nećete moći nagledati tokom leta.

Let žirokopterom, najsigurnijom letjelicom na svijetu

Voljeli biste doživjeti nezaboravno adrenalinsko iskustvo iznad oblaka ili bliskoj osobi želite pokloniti najbolji rođendanski poklon ikada? Onda je FUNFLY let žirokopterom idealan izbor za vas!

FUNFLY je privatni aero-transport i leti sa Sportskog aerodroma u Visokom, a osim panoramskog razgledavanja Sarajeva koje će vas, iz drugačije dimenzije u potpunosti oduševiti, u ponudi su i druge ture; kafa u Splitu, ručak na Bolu ili Mostaru, let za Međugorje… Zamislite da možete osjetit mir nebeskih visina i dodirnuti oblak, zvuči nestvarno zar ne? Posmatrati grad iz otvorene letjelice je poseban doživljaj!

Kontakt: FUNFLY

Tel. +387 62 648 666

E-mail: funfly@europe.com

Panoramsko razgledanje cessnom

Fahrudin Kreštalica je kontrolor leta na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, dok je u privatnom životu posvećen svojoj pasiji – letenju u cessni, jednomotornom avionu s četiri sjedišta. Kod licenciranog pilota intenzitet emocija do danas se nije promijenio kada se vine u visine, pa koristi svaku slobodnu priliku da se provoza nebeskim prostranstvima. Sa Sportskog aerodroma u Visokom i vi možete letjeti sa Fahrudinom, i podijeliti troškove leta.

Kontakt: Instagram

Let paraglajderom iznad Sarajeva

U okolini Sarajeva mnogo je poletišta nadohvat ruke ljubiteljima paraglajdinga. Među najomiljenijim zbog uslova i konfiguracije terena su Trebević i Bjelašnica, a upravo sa Trebevića je napravljen trenutni rekord Bosne i Hercegovine u preletu. Prvi čovjek Extreme Sport kluba iz Sarajeva Mirvad Zenuni je sa Trebevića letio do Srbije. U okolini Sarajeva nalaze se i drugi fantastični tereni s mogućnostima polijetanja paraglajderom poput Jahorine, Igmana, Romanije i Mrkovića. Svi koji žele probati dio onoga što paraglajderi osjete kod svakog leta mogu to uraditi sa nekim od tandem pilota Extreme Sport kluba po cijeni od 140KM. Oni odvažniji mogu upisati i školu letenja gdje nakon osnovnog kursa od 10 dana stiču vještine samostalnog letenja, npr. s vrha Bjelašnice u Babin do praćeno budnim okom instruktora uz otvoreni kanal putem radiostanice.

Foto: Mirvad Zenuni

Kontakt: Extreme Sport klub

Tel. +387 62 990 900

E-mail: info@extremesport.ba

Let paraglajderom iznad Hercegovine

Paragliding klub Ljubuški jedan je od popularnijih u Bosni i Hercegovini za ljubitelje ovog ekstremnog sporta, naročito njihovo poletište zbog kojeg su postali svjetski poznati. “Ljubuška kula” uz “Slovenske startove” ušla je nedavno u top četiri paraglajderske destinacija na Balkanu. Nalazi se na južnoj strani padine na brdu Buturovica iznad grada, na 340 m nadmorske visine, a neposredno prije kule Herceg Stjepana. Na njega rado dolaze piloti iz cijele Evrope, ali i drugih kontinenata. Ljubušaci su ostvarili i najduži let paraglajderom unutar granica BiH, leteći do Nove Bile kod Travnika.

Svi koji su probali, znaju da letenje u hercegovačkom gradiću Ljubuškom pruža vrhunski užitak letenja kako za XC pilote, tako i za rekreativne pilote koji žele uživati u večernjoj termici i laminarnom vjetru na padini. U klubu rade i usluge tandem letova. Krajem maja se održava Outdoor Festivala pod nazivom “Lj O F”, potom discipline Precizno slijetanje “Kosača”, a nakon toga tradicionalno u septembru “Ljubuški Open”.

Kontakt: Paragliding Ljubuški

Tel. +385 91 121 5186

E-mail: david8ever@gmail.com


BiH Bucket List Challenge

Izazov #91 – Vidi Bosnu i Hercegovinu iz zraka 

Napomena: Dozvoljeno je objaviti sliku na kojoj niste prisutni, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete sliku koja dokazuje da ste vidjeli (dio) BiH iz zraka. Ne prihvatamo slike iz putničkog aviona! Možete iskusiti vožnju žirokopterom, cessnom, let balonom, paraglajdin i sl.

Glavni sponzor:

Sponzori projekta:

             

Medijski pokrovitelji: 

                        

       

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content