Lonely Planet: Mostar u Top 10 najboljih mjesta za putovanja u 2024.

Australski izdavač turističkih vodiča Lonely Planet uvrstio je Mostar na listu deset najboljih gradova u svijetu za posjetiti u 2024. godini, stavivši ga na četvrto mjesto.

Prvo mjesto na listi zauzima kenijski Nairobi, na drugom mjestu je francuska prijestolnica Pariz koja će 2024. godine ugostiti Olimpijske igre dok je na trećem mjestu kanadski Montreal, a slijedi ih Mostar.

“Mostar je najveći grad u Hercegovini, s malom, ali potpuno očaravajućom starom gradskom jezgrom. U sumrak svjetla brojnih mlinskih restorana svjetlucaju preko žuborećih potoka, uski Kujundžiluk radosno vrvi od prodavača drangulija, a između njih najslavniji most na Balkanu tvori veličanstveni kameni luk između srednjovjekovnih kula”, naveli su iz Lonely Planeta.

Old Mostar city town street by evening

Nakon Mostara na listi je američka Philadelphia, zatim brazilski Manaus, na sedmom mjestu je indonezijski grad Jakarta, na osmom češka prijestolnica Prag, na devetom mjestu najveći turski grad na egejskoj obali Izmir, dok je na desetom mjestu najveći grad u američkoj saveznoj državi Missouri, Kansas City.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content