Najveći hitovi sarajevske pop-rock škole u novom ruhu

Dom mladih u Sarajevu ove subote bit će domaćin promocije novog, duplog albuma Sarajevo Big Band i prijatelji. Od 20 sati na bini će se okupiti više od 60 umjetnika, poznatih instrumentalista i vokalnih izvođača, koji će izvesti hitove Elvisa J. Kurtovića i grupa: Crvena jabuka, Letu štuke, Plavi orkestar i Zabranjeno pušenje, u novim instrumentalnim aranžmanima Nenada Tešića i Bojana Anđića.

Novi album, ujedno i prvi studijski album u novom sastavu Sarajevo Big Banda, donosi dva CD-a s 10 bezvremenskih hitova sarajevske pop-rock škole u instrumentalnim i instrumentalno-vokalnim izvedbama, gdje se kao vokalni solisti pojavljuju zvijezde: Saša Lošić, Tayfun Kesgin, Sejo Sexon, Dražen Žerić i Dino Šaran. Pod dirigentskom palicom Josipa Katavića na albumu gostuje Kamerni mješoviti hor “Lola“ iz Sarajeva, a niz instrumentalnih solista svojim izvedbama daju potpuno novi i specifičan pečat našim omiljenim, dobro poznatim melodijama.

Marin Gradac, jedan od osnivača Sarajevo Big Banda, kaže: “Album je sniman u studijima u BiH, Londonu, Hrvatskoj, Holandiji i Austriji. Pored vokalnih solista pomenutih grupa, učestvovalo je više od 60 izvođača iz BiH i Evrope. Ovo je jedan od najzahtjevnijih domaćih studijskih projekata u proteklih 30 godina, u umjetničkom i organizacionom smislu.”

Dirigent koji će na promociji pratiti Sarajevo Big Band je Ranko Rihtman, doajen sarajevske orkestarske scene i dirigent nekadašnjeg Plesnog orkestra RTSA.

Organizatori su omogućili besplatan ulaz svim zainteresovanim građanima, uz garantovanu vrhunsku zabavu, a nakon zvanične promocije kompletan materijal će biti dostupan za besplatan download putem web stranice Sarajevo Big Banda.

Generalni pokrovitelj promocije je Grad Sarajevo.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content