Najveći hitovi sarajevske pop-rock škole u novom ruhu

Najveći hitovi sarajevske pop-rock škole u novom ruhu

Dom mladih u Sarajevu ove subote bit će domaćin promocije novog, duplog albuma Sarajevo Big Band i prijatelji. Od 20 sati na bini će se okupiti više od 60 umjetnika, poznatih instrumentalista i vokalnih izvođača, koji će izvesti hitove Elvisa J. Kurtovića i grupa: Crvena jabuka, Letu štuke, Plavi orkestar i Zabranjeno pušenje, u novim instrumentalnim aranžmanima Nenada Tešića i Bojana Anđića.

Novi album, ujedno i prvi studijski album u novom sastavu Sarajevo Big Banda, donosi dva CD-a s 10 bezvremenskih hitova sarajevske pop-rock škole u instrumentalnim i instrumentalno-vokalnim izvedbama, gdje se kao vokalni solisti pojavljuju zvijezde: Saša Lošić, Tayfun Kesgin, Sejo Sexon, Dražen Žerić i Dino Šaran. Pod dirigentskom palicom Josipa Katavića na albumu gostuje Kamerni mješoviti hor “Lola“ iz Sarajeva, a niz instrumentalnih solista svojim izvedbama daju potpuno novi i specifičan pečat našim omiljenim, dobro poznatim melodijama.

Marin Gradac, jedan od osnivača Sarajevo Big Banda, kaže: “Album je sniman u studijima u BiH, Londonu, Hrvatskoj, Holandiji i Austriji. Pored vokalnih solista pomenutih grupa, učestvovalo je više od 60 izvođača iz BiH i Evrope. Ovo je jedan od najzahtjevnijih domaćih studijskih projekata u proteklih 30 godina, u umjetničkom i organizacionom smislu.”

Dirigent koji će na promociji pratiti Sarajevo Big Band je Ranko Rihtman, doajen sarajevske orkestarske scene i dirigent nekadašnjeg Plesnog orkestra RTSA.

Organizatori su omogućili besplatan ulaz svim zainteresovanim građanima, uz garantovanu vrhunsku zabavu, a nakon zvanične promocije kompletan materijal će biti dostupan za besplatan download putem web stranice Sarajevo Big Banda.

Generalni pokrovitelj promocije je Grad Sarajevo.