Pomračenje “krvavog Mjeseca” 16. maja – moćna pojava na nebu

Ilustracija: Pixabay

Rijetka nebeska pojava – pomračenje “krvavog Mjeseca” u znaku Škorpije očekuje nas 16. maja u 6:15 sati. Astrolozi napominju da su ova pomračenja izuzetno rijetka, ali i moćna pojava.

Ovaj pun Mjesec naziva se “krvavi” jer tokom pomračenja dobija crvenkastu nijansu i smatra se najmoćnijim punim Mjesecom, odnosno nosiocem sve težine svoje energije.

Njegov utjecaj možemo osjetiti na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom nivou, a efekti mogu trajati duže nego što mislimo.

Smatra se kako u simboličnom smislu predstavlja kraj, odnosno završetak nekog poglavlja u našem životu.

Pod ovim pomračenjem, svi će željeti da zatvore određeno poglavlje naših života – jer nešto uvijek mora da se završi.

Pomačenje tzv. Krvavog Mjeseca je u tajanstvenom znaku Škorpije, pa je moguće da bi se osobe mogle povući u sebe, dublje se upoznati sa svojim “unutrašnjim ja” i osvijetiti talente, prednosti i posebnosti.

Škorpija je poznata da podstiče na transformaciju – ona je povezana i sa energijom feniksa. Feniks ima sposobnost i moć da se uzdigne iz pepela. Uzdiže se iz pepela do svog pravog i najvišeg oblika. Svako od nas ima moć da to uradi za sebe. Dok pomračenje može donijeti pepeo, ono takođe donosi obećanje da i mi možemo da se uzdignemo kao feniks i da se ponovo rodimo u potpunosti.

Ako pomračenje donosi zatvaranje bilo čega u vašem životu, neka vam u srcu bude misao da postoji šansa da se otvori nešto novo, bolje.

Sve što se događa neophodno je za naš razvoj, napredak, podstiče nas da budemo najbolja verzija sebe. Tokom ovih dana savršeni su trenuci da se povučete, malo osamite i zavirite u svoje srce. Možete pronaći zanimljive i vrijedne uvide koji vam otkrivaju savršen momenat za rast.

Postoji šansa da otkrijete svoj put, procijenite svoje odnose i situacije u kojima se nalazite.

Kao simbol kraja, pomračenje krvavog Mjeseca može vas inspirisati da odustanemo od nečega, shvatite da nešto nije vrijedno, da ga treba pustiti ili da naš put baš sada treba potpuno da se promijeni.

Pošto će i Merkur pod ovim pomračenjem biti retrogradan, možda ćemo biti zbunjeni i nesvjesni kako da napredujemo u našim životima. Budite strpljivi i smirite se. Naš unutrašnji glas uvijek zna put, i dok ovo pomračenje može zahtevati da budemo strpljivi, možemo vjerovati da ćemo sve odgovore koji su nam potrebni dobiti na vrijeme.

Pod ovim pomračenjem, Venera i Hiron će takođe biti skladni. Ova planetarna kombinacija može donijeti iscjeljujuće vibracije koje pomažu da pronađemo iscjeljenje za rane iz prošlosti. Neke rane se nikada ne mogu zaliječiti, ali ispod ovog pomračenja su umirujuće energije koje nas mogu podržati u potrazi za ravnotežom i snagom.

Mars i Neptun su takođe u poravnanju pod ovim pomračenjem. Mars je neustrašiva energija koju vode ratnici, dok je Neptun posvećen višoj ljubavi i povezanosti. Ova kombinacija energije pod pomračenjem navodi nas da se fokusiramo na naše blagostanje i osvijestimo šta radimo za sebe, svoju dušu, za druge.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content