Sarajevo – Hostel Franz Ferdinand

Hostel Franz Ferdinand je prvi art boutique hostel smješten u srcu Sarajeva, u ulici Jelića. Zahvaljujući predznaku boutique vrhunski smještaj u centru grada sada je prihvatljiv svima, a hosteli više nisu rezervisani samo za mlade.

Osim uslugom, čistoćom i sigurnošću Boutique Hostel Franz Ferdinand granice pomjera i dizajnerskim rješenjima. U šarmantnoj zgradi austrougarske gradnje mladi bh. arhitekti i dizajneri potpuno su renovirali prostor i izgradili hostel koji priča priču o događaju koji je inicirao Prvi svjetski rat i pozicionirao Sarajevo na mapu svijeta – atentatu na austrougarskog prijestolonasljednika Franza Fedinanda i njegovu suprugu Sophie.

Svaka prostorija u hostelu je autentična, a po tipovima su podijeljene na: privatne i grupne sobe, sa kupatilima ili bez, te upravo zbog različitog kvaliteta i kapaciteta soba u hostelu Franz Ferdinand mogu odsjedati gosti različitih kategorija, od studentskih grupa, solo putnika, preko porodica do poslovnih ljudi.

Lokacija: Iz mirne ulice u kojoj je smješten Hostel Franz Ferdinand sve je nadohvat ruke. Ulica izlazi na glavnu šetačku zonu, a najpopularnija gradska okupljališta, klubovi i restorani nalaze se u ulici preko puta. Stari dio grada, Baščaršija, samo je par minuta hoda od hostela, a toliko je udaljen od centara sarajevskih festivala, po kojima je grad također poznat.

Kapacitet hostela: 55 +

Usluge: doručak uračunat u cijenu, kahva i čaj u toku dana, 24/7 recepcija, WiFi, pristup računarima, besplatna posteljina i peškiri, besplatne mape grada, pegla i fen u sobama, besplatana Sarajevo walking toura, info pult i profesionalne turističke ture, transport na zahtjev, usluga vešeraja, parking na zahtjev.

Adresa

Franz Ferdinand Hostel

Jelića 4

71000 Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

Tel/Fax: +387 33 238 099

Email: info@franzferdinandhostel.com

Web: www.franzferdinandhostel.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content