Ski centar Rostovo

Dva ski lifta u dužini od 1.5 km, noćno skijanje, zabava, etno selo, bogata ugostiteljska ponuda kao i ostale pogodnosti za skijaše rekreativce, obilježavaju Ski centar Rostovo kojem je početna tačka na 1.160 metara nadmorske visine. 

Ski centar “Rostovo” posjeduje dva ski lifta tipa sidro koji imaju kapacitet 1500 skijaša na sat. Jedan je dužine 500m, a drugi je 900m. Udaljenost ski staze od hotela je 100m.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Iako nadmorska visina od 1160 metara na kojoj se nalazi ski centar Rostovo i ne obećava obilje snijega, podloga na stazama je travnata, tako da i samo malo bijelog pokrivača omogućava ugodno skijanje, a tu je također i jedan od najmodernijih sistema umjetnog zasnježivanja koji će se pobrinuti da uvijek ima dovoljno snijega za ljubitelje zimskih sportova.

Staza je opremljena reflektorima što omogućava i noćno skijanje

U sklopu ovog turističkog centra nalazi se hotel Rostovo i etno selo Babići. U sklopu hotela nalazi se zimski vrt, kapaciteta 100 mjesta, s pogledom na ski stazu.

Posebna atrakcija za goste i ove će zimske sezone biti smještaj u autentičnim kućama etno-sela Babići, gdje se mogu vidjeti brojne znamenitosti iz davnih vremena tj., pribori i alati kojima su se koristili naši stari te sve domaće životinje iz ovoga kraja.

CJENOVNIK USLUGA SKI STAZE 2021/22

Broj danaOdrasliDjeca
Dnevna25 KM20 KM
Poludnevna20 KM15 KM

Do Rostova se dolazi magistralnom cestom Bugojno – Novi Travnik, a udaljeno je od Sarajeva 110 km, od Mostara 120 km, od Zenice 60 km i od Splita 160 km. 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content