Jeftinija karta za Trebevićku žičaru za studente, penzionere i starije osobe

Odluka je donesena kako bi se građanima omogućilo da u vrijeme zimskih uslova i praznične atmosfere mogu po promotivnim cijenama uživati u vožnji i ljepotama Trebevića.

Od 15.12. će biti omogućena vožnja Žičarom po promotivnim cijenama, sniženim za 50% svim studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina. Tako će cijena povratne karte za vožnju Žičarom za pomenute kategorije iznositi 3 KM. Promotivna cijena karata će biti na snazi u periodu od 15.12.2018. do 01.3.2019. godine. Ove kategorije stanovništva će moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo 3 KM.


Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozdravio je ovaj potez uprave JP Sarajevo d.o.o. ističući da je ovo popularna mjera koja će olakšati brojnim Sarajlijama odmor i uživanje na čistom planinskom zraku.

“Svi smo svjesni informacija o zagađenosti zraka, te mjera koje se najavljuju i poduzimaju u tom smislu. Ovom odlukom, Grad Sarajevo u takvim okolnostima želi Žičaru učiniti još pristupačnijom. Oživljavanje Trebevića je naš veliki projekt i uvjereni smo da ako još uvijek ima onih koji se nisu barem jednom provozali Žičarom, nakon ove odluke ih više neće biti”, rekao je gradonačelnik Skaka.


Zato što jedan članak nije dovoljan….

TREBEVIČKA ŽIČARA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content