Tinka Milinović: Putujući sam sretala dobre ljude

  Tinka Milinović: Putujući sam sretala dobre ljude

  Tinka Milinović,  magistrica opere,  solo pjevanja i pedagogije, glumica, show woman, u pauzi svojih putovanja skoknula je iz Los Angelesa gdje živi zadnjih godina, i do rodnog Sarajeva u posjet roditeljima i bratu. Popili smo kafu sa Tinkom i razgovarali o njenom životu, putovanjima, maštanjima…

  Razgovarao: Faruk Čaluk

  Gdje si trenutno i čime se baviš?

  Trenutno sam u Los Angelesu i radim na svojoj docu-reality emisiji, „First Ladies Club“, koja predstavlja žene predsjednika država širom svijeta. U suštini, želim da pokažem kako smo kao žene slične, bez obzira na kulturu, religiju, na koji način smo odrasle i uopšte naš background, i kako nas vezuje sama ta činjenica da smo žene. Ukazujem na različitosti od kojih, zapravo, možeš mnogo da naučiš, da budeš mnogo tolerantniji.  Interesuju me ko su one kad nisu pod svjetlima reflektorima, kako žive, šta rade… Snimila sam promo-trailer i sad to prodajem.

  Šta se dešava sa The Tinka Show-om?

  To je uvijek aktuelno, to sam ja, moj život, ono šta radim, šta me fascinira, moja žila kucavica. Mnogo toga sam snimila na putovanjima oko svijeta, i moram reći da je lijepo otkrivati i spoznavati svijet i druge kulture. No, s druge strane „First Ladies Club“ mi je u ovom momentu prioritet. TheTinkaShow.com je platforma za sve ljude zainteresirane za putovanja, ljubav, život, lifestyle, sve što nas interesuje, otkrivanja jedne osobe, svog života, života oko sebe.