Uređuje se gradska plaža Žanj u Goraždu

Uoči tradicionalnog Festivala prijateljstva koji će se održati 1. augusta u Goraždu, gradske vlasti odlučile su urediti jednu od najomiljenijih plaža na Drini – Žanj.

 

Plaža je sama po sebi svojstvena atrakcija, jer se nalazi u srcu grada, uz omiljenu Omladinsku ulicu, brojne kafiće i restorane, te nadomak gradskog mosta.

Goraždani su se oduševili ovom idejom, koja će oduševiti i turiste, a naročito jer se ove godine vraćaju i atraktivne “Igre na Žanju” koje će se organizirati u okviru Festivala prijateljstva.

Igre na Žanju prvi put su organizirane u ratnom periodu u opkoljenom Goraždu kada su postale sinonim prkosa generacija mladih ljudi koji su se na ovaj način suprotstavili granatama. Kasnije su bile organizirane u okviru festivala prijateljstva, a ove godine se odvijaju u nekoliko disciplina, odbojka i fudbal na pijesku, skok u dalj pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji, štafeta-preplivavanje, ronjenje na dah u mjestu u muškoj i ženskoj konkurenciji, šlaufijada između dva mosta, a planirani su i skokovi s mosta u muškoj konkurenciji.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

GORAŽDE – HEROJSKI GRAD NA OBALAMA PLAHOVITE DRINE

IZLETIŠTA OKO GORAŽDA

FESTIVAL PRIJATELJSTVA 2023.

 

 
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi