Uređuje se gradska plaža Žanj u Goraždu

Uoči tradicionalnog Festivala prijateljstva koji će se održati 1. augusta u Goraždu, gradske vlasti odlučile su urediti jednu od najomiljenijih plaža na Drini – Žanj.

 

Plaža je sama po sebi svojstvena atrakcija, jer se nalazi u srcu grada, uz omiljenu Omladinsku ulicu, brojne kafiće i restorane, te nadomak gradskog mosta.

Goraždani su se oduševili ovom idejom, koja će oduševiti i turiste, a naročito jer se ove godine vraćaju i atraktivne “Igre na Žanju” koje će se organizirati u okviru Festivala prijateljstva.

Igre na Žanju prvi put su organizirane u ratnom periodu u opkoljenom Goraždu kada su postale sinonim prkosa generacija mladih ljudi koji su se na ovaj način suprotstavili granatama. Kasnije su bile organizirane u okviru festivala prijateljstva, a ove godine se odvijaju u nekoliko disciplina, odbojka i fudbal na pijesku, skok u dalj pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji, štafeta-preplivavanje, ronjenje na dah u mjestu u muškoj i ženskoj konkurenciji, šlaufijada između dva mosta, a planirani su i skokovi s mosta u muškoj konkurenciji.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

GORAŽDE – HEROJSKI GRAD NA OBALAMA PLAHOVITE DRINE

IZLETIŠTA OKO GORAŽDA

FESTIVAL PRIJATELJSTVA 2023.

 

 
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content