Vodopad Skakavac – biser nadomak Sarajeva

BiH Bucket List Challenge 

Izazov #7 – Slikaj se ispod vodopad Skakavac kod Sarajeva

Vodopad Skakavac se nalazi 12 km od Sarajeva, iznad sela Nahorevo. Nalazi se na rječici Skakavac, u izvorištu rijeke Vogošće. 
 
Foto: Furaj.ba

Vodeni protok vodopadom nije veliki ali zbog svoje visine od  od 98 metara spušta se u bezbroj malih vodenih slapova, kapi i najsitnih vodenih čestica koje stvaraju vodenu prašinu i čine ga jednim od najljepših i najvećih vodopada u Bosni i Hercegovini. Vodopad Skakavac peti je najviši vodopad na Balkanu.

Osim za šetnju i odmor u prirodi, staze na Skakavcu su poznate i ljubiteljima planinskog biciklizma.

Dan proveden u prirodi okruženi  smrčevo-jelovom i bukovo-jelovom šumom, gdje se čuje samo cvrkut ptica i huk vode stvorit će ugođaj zbog kojeg ćete poželjeti da se ponovo vratite na ovo mjesto.

 

I naravno, poštujte ovu ljepotu i ne ostavljajte ništa iza sebe da bi nam ova prekrasna priroda koju imamo uzvratila istom mjerom.

Preporuka je da ponesete vodu i obujete vodootpornu obuću i  na stazama budete oprezni jer je tlo oko vodopada vlažno.

Foto: Furaj.ba

KAKO STIĆI

Do vodopada najlakše možete doći tako što ćete se automobilom voziti do Nahoreva ili kombijem broj 69 koji kreće iz ulice Sutjeska. Dalje nastavite pješice (oko 7 km) po dobro označenim stazama kojima po izboru, možete doći ispod ili iznad vodopada. Uz put ćete naići na mjesto sa stolovima i klupama koje je pogodno za piknik.


BiH Bucket List Challenge

Izazov #7 – Slikaj se ispod vodopad Skakavac kod SarajevaInfo Box

Napomena: Dozvoljeno je objaviti sliku na kojoj niste prisutni, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete sliku koja dokazuje da ste posjetili vodopad Skakavac.

Glavni sponzor:

Sponzori projekta:

             

Medijski pokrovitelji: 

        

   

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content