Zimska sezona na Vlašiću počinje tradicionalnim “Šankanjem”

U Srednjobosanskom kantonu sve je spremno za zimsku turističku sezonu koja nastupa 16. decembra. 

 

Vlašić - Furaj.ba
Vlašić; Foto: Furaj.ba

Na planini Vlašić koja je epicentar svih dešavanja u ovom kantonu ona počinje sada već tradicionalnom manifestacijom “Šankanje”. Organizatori i ovaj put na popularni zimski festival dovode najpoznatije regionalne muzičke zvijezde, a zabava će trajati tri noći.

Svečana ceremonija otvorenja zimske turističke sezone održat će se u hotelu Sunce na Vlašiću sa početkom u 15 sati. Nakon obraćanja zvanica bit će upriličeno i otvorenje  izložbe fotografija i dokumenata  “Babanovac, srce planine Vlašić” u organizaciji Kantonalnog arhiva Travnik.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona ističu da posjetitelje na Vlašiću, 16. i 17. decembra, uz zabavan dnevni program, druženje sa Djeda Mrazom, igrama bez granica na snijegu, kao i koncerte popularnih regionalnih muzičkih zvijezda okviru manifestacije “Šankanje”, očekuje najveći ski opening ove zime u Bosni i ercegovini.

Dok se čeka prvi snijeg i gosti, vlašićka skijališta već su spremna. Oprema je obnovljena i i izvršena je kontrola liftova. 

Smještajni kapaciteti za Šankanje, ali i Novu godinu već su skoro popunjeni, a na Vlašiću možete noćiti u nekoliko vrhunskih hotela, a tu su i apartmani i privatni smještaji.

Osim Vlašića, u ovom kantonu postoji još nekoliko skijališta poput Ranče kod Jajca itd.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi