Zimska sezona na Vlašiću počinje tradicionalnim “Šankanjem”

U Srednjobosanskom kantonu sve je spremno za zimsku turističku sezonu koja nastupa 16. decembra. 

 

Vlašić - Furaj.ba
Vlašić; Foto: Furaj.ba

Na planini Vlašić koja je epicentar svih dešavanja u ovom kantonu ona počinje sada već tradicionalnom manifestacijom “Šankanje”. Organizatori i ovaj put na popularni zimski festival dovode najpoznatije regionalne muzičke zvijezde, a zabava će trajati tri noći.

Svečana ceremonija otvorenja zimske turističke sezone održat će se u hotelu Sunce na Vlašiću sa početkom u 15 sati. Nakon obraćanja zvanica bit će upriličeno i otvorenje  izložbe fotografija i dokumenata  “Babanovac, srce planine Vlašić” u organizaciji Kantonalnog arhiva Travnik.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona ističu da posjetitelje na Vlašiću, 16. i 17. decembra, uz zabavan dnevni program, druženje sa Djeda Mrazom, igrama bez granica na snijegu, kao i koncerte popularnih regionalnih muzičkih zvijezda okviru manifestacije “Šankanje”, očekuje najveći ski opening ove zime u Bosni i ercegovini.

Dok se čeka prvi snijeg i gosti, vlašićka skijališta već su spremna. Oprema je obnovljena i i izvršena je kontrola liftova. 

Smještajni kapaciteti za Šankanje, ali i Novu godinu već su skoro popunjeni, a na Vlašiću možete noćiti u nekoliko vrhunskih hotela, a tu su i apartmani i privatni smještaji.

Osim Vlašića, u ovom kantonu postoji još nekoliko skijališta poput Ranče kod Jajca itd.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content