Zoo vrt “Bambi” – nova atrakcija za mališane u Sarajevu

U sarajevskom naselju Hrasnica već dvije godine gradi se i sprema za zvanično otvorenje novi zoološki vrt.

Foto: Zoo “Bambi”

Zoo vrta “Bambi” je još uvijek mini zoo vrt koji broji oko 80 životinja sa 27 životinjskih vrsta. Ovdje možete vidjeti nojeve, lame, jelene, male krave, patuljaste afričke koze, romanovske ovce, zečeve, magarce, velike konje, ponije, konje, kornjače, numbijske grlice, razne vrste fazana, paunove, ćurke, guske, patke, razne vrste sitne peradi i sl.

Prva životinja koja je pristigla u ovaj preslatki zoo vrt bio je jelen Bambi po kojem je kasnije Zoo vrt  i dobio ime. Nakon njega, redom su pristizali magarac, guske, patke, zečevi i mnogi drugi.

Melvis Lokvančić; Foto: Zoo “Bambi”

Brigu o svemu vode otac i sin, Melvis i Edin Lokvančić, koji se zajedno brinu o svim životinjama. Ideja o otvorenju Zoo vrta potiče od Melvisa, na čiju želju njegov otac i otvara Zoo. Tako da je on nastao isključivo iz ljubavi prema životinjama porodice Lokvančić.

Zoo je još uvijek u punoj izgradnji te je u planu da bude obogaćen brojnim sadržajima, a trenutno najviše pažnje privlači jahanje konja. U Zoo vrtu se nalaze konji za početnike te konji za malo iskusnije jahače, a uz sve to u opciji je i terapijsko jahanje koje je besplatno za djecu sa poteškoćama u razvoju.

U planu je i nabavka novih životinja do kraja godine te proširenje Zoo vrta gdje bi mjesto našao i mini “kafić” kako bi se posjetitelji mogli osvježiti nekim od pića.

Foto: Zoo “Bambi”

Za sada ovaj zoološki vrt najviše posjećuju vrtići te škole, kao i organizovane grupe turista. Također, veliki broj građana bira ovo mjesto kao idealnu destinaciju za proslavu rođendana njihovih mališana.

Zoološki vrt se trenutno rasprostire na oko 3.000 kvadratnih metara te je u planu i proširenje za još toliko.

Cijena ulaza još uvijek nije formirana te svako prilikom posjete daje onoliko novca koliko želi da vlasnici od toga obezbjede hranu životinjama. Radno vrijeme također nije još uvijek tačno formirano s obzirom na to da Zoo nije zvanično počeo sa radom, stoga je najbolje javiti se dan ranije na Facebook ili Instagram stranicu, ili kontakt-telefon: +38761359389 kako biste provjerili da li je Zoo otvoren za posjetitelje.

Ubrzo će biti određeno tačno radno vrijeme te će ovaj zoološki vrt biti otvoren veliki dio dana ovoga ljeta.

Foto: Zoo “Bambi”

Kako doći?

Zoološki vrt „Bambi“ se nalazi u Hrasničkom polju. Kada idete iz pravca Hrasnice ka Famosu, kod restorana “Kod Kule” skrenite na lijevu stranu i idite 900m makadamskim putem i stići ćete do ovog zoo vrta.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content