Bh. fotograf za svoj rođendan Lukomiru daruje svoje fotografije

Sead Šašivarević, poznati fotograf iz Bosne i Hercegovine, s ponosom najavljuje odabir svojih najboljih fotografija Lukomira za buduću turističku promociju. Snimljene tokom Ljetne škole fotografije Lukomir 2020. godine, sjajne fotografije lukomirskih pejzaža i svakodnevnice prikazuju autentičnost i suštinu ovog očaravajućeg sela i njegove prirodne ljepote.

Foto: Sead Šašivarević

Putovanje Strasti i Otkrića

Godina 2020. bila je prekretnica za Šašivarevića. Napuštajući posao, zagrlio je strast prema fotografiji, što ga je dovelo do konceptualizacije i organiziranja Ljetne škole fotografije Lukomir. Unatoč poteškoćama izazvanim pandemijom, radionica se pokazala kao izniman uspjeh, okupivši gotovo 60 učesnika i privukavši sjajnu pažnju medija.

Slavlje Lukomira

Inicijativa je bila više od puke radionice fotografije, bila je slavlje Lukomira. Radionica je ne samo sudionicima pružila nezaboravno iskustvo, već je i odigrala ključnu ulogu u promociji sela kroz fotografije i videozapise na društvenim mrežama.

Potvrda talenta

Šašivarevićeva postignuća nakon radionice su potvrda njegovog talenta i umijeća. Njegove su fotografije uvrštene u Monografiju grada Sarajeva, Leonardo DiCaprio ih je odabrao za globalnu kampanju zaštite bosanskih rijeka, a izložene su i na međunarodnoj izložbi u Kyotu, Japan.

Dar Lukomiru i šire

Na svoj rođendan, Šašivarević je na svom Facebook profilu i Instagramu (bez_dan) objavio da ustupa svoje najbolje fotografije Lukomira ustanovama, organizacijama i medijima koji se bave promocijom turizma, agroturizma i ljepote Bosne i Hercegovine. Ovaj srdačan gest je znak zahvalnosti Lukomiru za transformativna iskustva koja mu je pružio.

U nastavku svog angažmana, Šašivarević najavljuje osnivanje Udruženja građana “Obećana zemlja” s ciljem podizanja ekološke svijesti kod naših najmlađih.

Prvi projekat udruženja, “Vitezovi Obećane Zemlje,” ima za cilj ekološko osvješćivanje i podučavanje najmlađih principima organskog uzgoja hrane i očuvanja prirode. Sead poziva sve zainteresovane da posjete @Ozemlja na Facebooku ili prate Instagram i TikTok profil @obecanazemlja za više informacija i mogućnost učešća.

Sead Šašivarević

Kontakt:

E-mail: sead.sasivarevic@hotmail.com

Telefon: +38761507058

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content