Cable Car, Langkawi

Vožnja žičarom koja odvodi posjetioce u 15-minutnu vožnju do vrha planine Mat Cincang, sigurno je jedna od najspektakularnijih na svijetu zbog zadivljujuće pogleda na Langkawijeve prašume, otočiće i vodopade, koji se vide iz kabine, tokom vožnje prema vrhu. 

Fotografije i tekst: Emira Azganović

Žičara ima tri stanice na različitim visinama, te putnici mogu izaći i poslije obilaska ponovo žičarom nastaviti prema vrhu. 

Polazna stanica, gdje putovanje započinje i završava, nalazi se u Oriental Villageu. Srednja stanica nalazi se na 650 m nadmorske visine. Putnici mogu izaći kako bi se divili pogledu prije nego što se ponovo ukrcaju na žičaru i nastave dalje. Zadnja stanica nalazi se na 708 m nadmorske visine. Odavde se dolazi do visećeg mosta – “Sky Bridge” jedne od glavnih atrakcija Langkawija. 

Na gornjoj stanici nalazi se suvenirnica i šalter pošte na kojem posjetioci mogu kupiti razglednicu i poslati je dragoj osobi s posebnim pečatom.

Iz sigurnosnih razloga žičara se zatvara za vrijeme jakih kiša, vjetrova ili udara groma, kao i u vrijeme redovnog održavanja. Datumi zatvaranja objavljuju se unaprijed na njihovoj službenoj web stranici. Prije odlaska provjerite tamo kako biste izbjegli razočaranje.

Cijena ulaznice za žičaru uključuje besplatan ulaz u SkyDome i Sky Rex, dok se ulaz u ostale atrakcije naplaćuje.

Qatar Airways leti iz Sarajeva, preko Dohe, za ostrvo Lanqkawi. Cijene avio karta iz Sarajeva za Langkawi možete pogledati OVDJE

Zato što jedan članak nije dovoljan….

LANGKAWI, TROPSKO OSTRVO S ČAROBNIM PLAŽAMA  

SKY BRIDGE LANGKAWI

THE DATAI LANGKAWI – LUKSUZNI RESORT U SRCU PRAŠUME

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content