Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Hadžijski ćevap
 Hadžijski ćevap
Furaj Planetom Kuhinja

Hadžijski ćevap

by Furaj.ba 2 min read

AA

U papir se stavi sav hadžijski ćevap iz posude u kojoj se pripremao, a papir se kompletno zatvori u oblik jedne vrećice.

Sastojci:
– 900 g janjećeg mesa bez kosti,
– 500 g crvenog luka
– 300 g paradajza,
– 300 g paprika babura,
– 250 g gljiva
– 100 g maslaca,
– soli, bibera, peršuna,
– pregament papir (za pakovanje ćevapa).



Priprema:

Meso izrežite na kockice, posolite i prepržite na vrelom maslacu. Luk dinstajte na maslacu dok ne poprimi žutu boju, dodajte meso u luk, i nastavite dinstati. Paprike isjecite na krupnije komade i dodajte mesu i luku. Paradajz ogulite, izrežite na rezance. Gljive operite i isjecite na kriške. Dodajte gljive i nastavite dinstati. Potom dodajte paradajz, prodinstajte, začinite. Sve skupa lagano izmiješajte i prokuhajte . Po potrebi dodati vode.

Pergament papir postavite na pleh, stavite pripremljeno meso skupa sa saftom i na sve stavite kašiku kajmaka, a papir kompletno zatvorite u oblik jedne vrećice i zavežite koncem. U pleh naspite čašu vruće vode i stavite u zagrijanu pećnicu 250 stepeni nekih 15 min. da se zapeče. Servirajte toplo u pergament papiru. Možete praviti manje porcije svaku zasebno na pergament papiru.

Možda ste propustili:  Italijanska šarlota - kolač koji se topi u ustima
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

8. Festival dječije umjetnosti FEDU je donio radost hiljadama mališana

28 Juna, 2022
Novosti

Skokovi na Bentbaši i summer event 6. i 7. augusta

28 Juna, 2022
Novosti

Pogledajte kako će izgledati skywalk “Sarajevo Eye”!

28 Juna, 2022
Izdvojeno

Na pakovanjima Nutelle fotografije ljepota BiH fotografa Dženada Džine

28 Juna, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Zanimljivosti

Kako Jamie Oliver pravi ćevape s ajvarom

Jedan od najslavnijih kuhara na svijetu Jamie Oliver nedavno je

Zanimljivosti

Mapa najgorih jela u Evropi: Ovo zovu kulinarskom katastrofom

Svake godine internetom kruži mapa najukusnijih jela na svijetu. No,

Kuhinja

Malidžano – klasik makedonske kuhinje

Malidžano je namaz kojeg zovu “zeleni ajvar”, no on je

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.