Igman postaje svjetski paintball centar

Olimpijska planina Igman uskoro će postati bogatija potpuno novim sadržajem za airsoft i paintball koji će se prostirati na 150.ooo m² po uzoru na svjetske centre.

Olimpjska planina Igman, uskoro će postati bogatija novim sadržajima koji će privući kako domaće tako i inostrane posjetioce. Riječ je o projektu izgradnje sportskog centra u kojem će se nalaziti autentic park za airsoft i paintball pod nazivom „War Zone“ čija je vrijednost procijenjena na gotovo pola miliona konvertibilnih maraka. Idejni tvorac Centra je kompanija Alibeg doo, a investiciju je između ostalog podržalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, veliki broj privatnih kompanija, te medijski partneri. Cilj izgradnje ovog centra je obogaćenje sadržaja planine Igaman kao turističke destinacije, te podizanje turističke ponude Kantona Sarajevo na jedan veći nivo.

Radovi na izgradnji Parka počinju sredinom februara, tačnije kada se steknu uslovi na terenu.

Kada je u pitanju Centar, ovo će biti najveći i najbolje uređeni regionalni autentic centar za paintball i airsoft koji  će se prostirati na površini od oko 150.000 m², udaljenom svega 200 metara od skakaona na Igmanu.

War Zone park će biti pokriven video nadzorom (live stream) i zvučnim efektima. Na samom terenu nalazit će se približno 70 objekata (rovovi, bunkeri, zemunice, mitraljeska gnjezda, osmatračnice, kućice na drvetu), te četiri veća objekta (spavaone za stražu). Posjetioci parka će imati mogućnost da, pored simulacije borbi i video igara, uz korištenje specijalnih replika oružja i druge atraktivne opreme, uživaju i u ostalom sadržaju koji će Centar nuditi. Uz War Zone park za airsoft i paintball, centar će biti obogaćen i sadržajem kao što je profesionalna virtuelna streljana, teren za živi stoni fudbal, adrenalin park za djecu, pikado i teren za basket. Pored navedenog posjetioci centra moći će uživati i u sadržaju kao što je jahanje konja, vožnja fijakerom, vožnja ski liftom, obilazak historijskog muzeja, te šetnje uređenim stazama Igmana.

Airsoft i paintball centar Igman namijenjen je pojedincima – ljubiteljima ovog sporta, mladim osobama željnim adrenalina, te kompanijama i organizacijama koje traže savršeno mjesto za teambuilding.

Planirani završetak radova je kraj aprila 2018. godine, kada se očekuju prvi posjetioci i prve borbe u samom War Zone parku.

Također, početkom maja bit će organizovani i business turnir koji će se po prvi put održati u BiH. Radi se o nadmetanju između kompanija u airsoftu i paintballu. Uskoro će biti otvorene prijave za sve kompanije koje žele učestvovati u ovom turniru.

Izgradnja airsoft i paintball „War Zone“ centra je jedna od najvećih poslijeratnih investicija kada je Igman u pitanju.

Svečano otvaranje zakazano je za 12.05.2018. uz obezbjeđen prijevoz, početna stanica – Vijećnica 12:00 sati.

Više informacija na War zone Igman. 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content