Kuhinja

Japanska kuhinja spada u najzdravije kuhinje na svijetu i nalazi se na UNESCO listi nematerijalne baštine. Posebna pažnja pridaje se principu sezone jer Japanci vjeruju da je konzumiranje hrane u svojoj sezoni od velike važnosti za očuvanje zdravlja.
Donosimo vam recept za kunefe. Postoje informacije da izvorna verzija kunefe kolača potiče iz Palestine i da se zove knafeh, no teško je znati jer je kolač popularan u gotovo svim zemljama Bliskog istoka
Rožata je tradicionalna dalmatinska slastica. Generacijama se priprema po izvornom receptu koji se prenosi s koljena na koljeno.
Sladoled, limunada, keksići… Lavanda je jedna od omiljenih mirisnih ljekovitih biljki, koja se osim u zdravstvene svrhe može koristiti i za sasvim neobične recepte koji će opustiti sva vaša čula
Baklava nije bilo kakav kolač, praznični je, možda je upravo  zbog toga posebna, svoja i onako sočna. Kao i sam joj oblik, dosta je precizn a, zna se tačno šta ide i u kojoj mjeri, pa čak često domačice za baklavu imaju i posebne tepsije.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content