Kuhinja

Lachmacun je popularno tursko jelo koje zovu još i “turska pizza”, no on je puno više od toga.
Krajina je iznjedrila brojne posebne specijalitete bosanske kuhinje, a među njima je svakako i jahnija, varivo koje zavolite na prvi zalogaj.
Među najpopularnijim receptima koji dolaze iz te prekrasne zemlje u obliku čizme je i onaj za jednostavan kolač koji se pravi za desetak minuta, a za kojeg sastojke obično imamo odmah u kući – italijanska šarlota od jabuka. Sočan je, a jeftin!
Od maja do oktobra cvjeta lipa, a cvjetovi i čaj od lipe su izuzetno ljekoviti.
Ravanija je starinski orijentalni kolač čiji je recept zbog jednostavnosti pripreme i sastojaka često pripreman i u bosanskim kuhinjama.
Iranska kuhinja jedna je od najegzotičnijih na svijetu.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content