Kuhinja

Iranska kuhinja jedna je od najegzotičnijih na svijetu.
Đuzlema je tradicionalna slastica koja je nekada zauzimala važno mjesto na soframa u bosanskim kućama.
Korme Sabzi je omiljeno jelo svih Iranaca i može se naći na stolu svake sedmice.
Sezona je cvjetanja bagrema, jednog od najmedonosnijih stabala čiji su cvjetovi svjetložute boje, blagog mirisa i okusa.
Bor je crnogorično stablo rasprostranjeno po čitavoj Europi zbog čega su njegove borove iglice zaista lako dostupne svima, a izuzetno su ljekovite jer sadrže iznenađujuće
Još od davnina menta, metvica ili nana koristi se kao lijek za mnoge bolesti stavljajući je kao hladan oblog, mirisni čaj ili osvježavajući sok od

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content