Kuhinja

Ravanija je starinski orijentalni kolač čiji je recept zbog jednostavnosti pripreme i sastojaka često pripreman i u bosanskim kuhinjama.
Iranska kuhinja jedna je od najegzotičnijih na svijetu.
Đuzlema je tradicionalna slastica koja je nekada zauzimala važno mjesto na soframa u bosanskim kućama.
Korme Sabzi je omiljeno jelo svih Iranaca i može se naći na stolu svake sedmice.
Sezona je cvjetanja bagrema, jednog od najmedonosnijih stabala čiji su cvjetovi svjetložute boje, blagog mirisa i okusa.
Bor je crnogorično stablo rasprostranjeno po čitavoj Europi zbog čega su njegove borove iglice zaista lako dostupne svima, a izuzetno su ljekovite jer sadrže iznenađujuće visoke količine C vitamina u odnosu na ostale vrste drveća.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content