Najpoznatiji kampovi u Bosni i Hercegovini

Brojni ljubitelji prirode i kampiranja svake godine su gosti kampova kojih je iz godine u godinu u BiH sve više. Kampovi u BiH nude buđenje pod zelenilom krošanja, cvrkut ptica, probijanje prvih sunčanih zraka i blizina rijeka, jezera, nešto je što ćete teško moći iskusiti ako iznajmite apartman ili hotel, zbog toga se mnogi odlučuju na ovakav vid odmora. 

Na ovakvim mjestima posebno će vas oduševiti večernja druženja. Nemojte da vas iznenadi kada u kampu čujete pjesmu ili zvuk gitare, to se jednostavno uklapa u prirodnu atmosferu ovakvog odmora. 

Kamp u Bosanskoj Krupi

Kampovanje na Uni

Uz jednu od najčišćih evropskih rijeka mnogi žele odmarati, i dovoljan je samo pogled na nju, a svakako da to možete činiti i iz kampera. Među kamperima vrlo je atraktivan kamp u Bosanskoj Krupi koji se prostire na 10.000 metara kvadratnih i smješten je direktno uz rijeku Unu. Kamp je otvoren od aprila do septembra svake godine i gostima nudi podeste za sunčanje i kupanje, terasu iznad rijeke, besplatan internet, terene za fudbal, odbojku, badminton, stol za stolni tenis te dječije igralište s toboganom, ljuljačkama, klackalicom i drvenom kućicom. Ljubitelji Une vole kampovati i u Bihaću, a posebno je poznat Una Aqua centar na srcolikim unskim otočićima. Provesti noć u šatorima pod otvorenim nebom na Japodskim otocima je kao noć u „hotelu sa milion zvjezdica“. Kraj kampa imate restoran i bar, a tokom boravka ovdje moći ćete uživati u svirkama, kinu pod vedrim nebom i još mnoštvo drugih događaja. Tokom kampovanja kraj Une možete uživati u istraživanju njene okoline, a možete otići i na kupanje, ribolov, rafting, biciklističke ture, igrati pikado, badminton…

Autokamp “Drina”

Kampovanje kraj Drine

Drina je jedna od najljepših i najhladnijih rijeka na svijetu, i samo pogled na njenu smaragdnu boju će vas opustiti, a njena ledena svježina olakšati vrele ljetne dane. U Foči se u blizini rijeke Drine smjestilo nekoliko zanimljivih autokampova. Prvi privatni autokamp u BiH zove se po istoimenoj rijeci i smješten je na lijevoj obali rijeke Drine dva kilometra nizvodno od Foče. Autokamp “Drina” organizira jednodnevne i višednevne rafting aranžmane Tarom i Drinom i jednodnevne planinarske izlete po Zelengori, Magliću, Ljubišnji i Radovini, a iznajmljuje i kajake i kanue. U kampu se nalazi i restoran, toaleti i tuš-kabine, internet, a možete spavati i u njihovim šatorima. 

Green park

Kampovanje kraj Neretve

Auto Camp Green park nalazi se na obali zelenooke ljepotice u srcu Hercegovine. U kompleksu od 50.000 kvadratnih metara nalaze se kamping jedinice, plaža, dječije igralište, šuma te parking. Kamp posjeduje i predivni ribnjak, te možete guštati uz Neretvu uz isprobavanje tradicionalnih ribljih i mesnih specijaliteta. Posebno će vas oduševiti pješčana plaža duga 270m, u hladu topola. Gostima ovog kampa na raspolaganju su udobne ležaljke, kao i vanjski tuševi na samoj plaži, zatvorene tuš-kabine, WC, kao i mogućnost mašinskog pranja odjeće i odlaganja otpada.

Half Island Blagaj

Blagaj 

Među najpopularnijim kampovima u BiH svakako su blagajski kampovi: Half Island Buna, autokamp Blagaj. U jedinstvenom ozračju ovog čarobnog hercegovačkog mjesta, s miomirisima raznog voća, blizini ledene Bune i mnogih zvučnih mjesta za vidjeti – Mostara, Počitelja, Kravice, Hutovog blata, Stoca, kampovi u Blagaju su pravi izbor za sve one koji žele mir, ljepotu i avanture.

Oaza Ilidža

Oaza Ilidža

Jedan od najvećih kampova nalazi se u Sarajevu, sa ukupnom površinom od 44.000 kvadratnih metara i 350 kamping jedinica. U njemu imate najveći broj sadržaja: recepcija 0-24, a la carte restoran sa ljetnom baštom, električna energija, sportski tereni, dječije igralište, besplatan bežični internet, vešeraj, toalet. Također, kamp nudi i mogućnost korištenja wellnessa/fitnessa/zdravstvenih tretmana u Hotelu Terme 4* na udaljenosti od 500 metara.

 

Kampovanje na Prenju

Kampovanje na planinama

Ukoliko se ipak želite maknuti iz već uređenih kampova, negdje u „divljinu“, a želite da to ipak bude organizirano ili se ne usuđujete to učiniti sami – na kampiranje možete poći i sa agencijom Visit Konjic koja nudi organizirano kampiranje na planinama Prenj, Visočica i Bjelašnica, odnosno u selu Lukomir.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content