Bazeni – najbolje ljetno osvježenje!

  Bazeni – najbolje ljetno osvježenje!

  Bosna i Hercegovina je posljednjih godina, osim po prirodnim ljepotama, prepoznata i kao destinacija s bogatim izborom vodenih atrakcija – zatvorenih i otvorenih bazena.

  U tom duhu, želimo vam približiti nekoliko modernih i atraktivnih otvorenih bazena, a možda baš neki od njih bude vaš izbor za savršen odmor ovog ljeta. 

  Vodeni park Ribica, Vitez

  Etno selo Čardaci u Vitezu je idilično mjesto za ljetni odmor, a s odličnom ponudom oduševljava sve posjetitelje. Jedna od brojnih atrakcija Etno sela Čardaci je i Vodeni park Ribica s četiri bazena. Rekreacijski bazen s površinom 1.100 kvadratnih metara, obogaćen je izvrsnim vodenim efektima koji se rijetko susreću na ovim prostorima. Posjetitelji mogu uživati u vodenoj masaži, zračnim krevetima, stojećoj vodenoj masaži, zračnoj masaži i zračnim gejzirima, kupanju pod slapom, a izgrađeni su i tobogani za djecu, kao i tobogan za odrasle. 

  Dok oni željni izazova uživaju u kupanju i poticanju adrenalina na toboganu, oni koji vole mirniji način za odmor i uživanje imaju na raspolaganju jacuzzi. Djeca su potpuno sigurna u bazenu dubine pola metra, odnosno u bazenu za bebe površine 250 kvadratnih metara. Vodeni park raspolaže i s uređenim travnatim i pješčanim plažama, terenima za odbojku na pijesku, terenom za badminton, zabavištem za djecu, te otvorenim barom. Ribica je nezaobilazna destinacija za sve koji traže ljetno osvježenje, zabavu, odmor i dobre provode! 

  Etno plaže, Međugorje

  Turističko naselje Herceg etno selo Međugorje udaljeno je 3 km od hodočasničkog odredišta Međugorja, te podjednako udaljeno od Sarajeva, Splita i Mostara. Ljetna atrakcija smještena u sklopu etno sela je bazen Etno plaže, sagrađen po najnovijoj bio-design tehnologiji, površine 1200 metara kvadratnih, a prvi je takav u cijeloj regiji.

  Riječ je o lijepo osmišljenom prostranom bazenu uz koji je izgrađeni vanjski bar, mjesto za fitnes na otvorenom, terase kao i prostor za sunčanje, a u večernjim satima ovaj se prostor koristi za održavanje koktel-zabava, koncerata i sličnih oblika zabave. Svojim dizajnom bazen se savršeno uklopio u ambijent jedinstvenog Herceg etno sela. Posjetite Etno plaže i iskusite odmor iz snova!

  Aquapark, Fojnica

  Bajkoviti Aquapark dio je nadaleko poznatog Reumal kompleksa. To je vodeni raj za djecu i odrasle, stare i mlade – za sve one koji se žele opustiti, ojačati tijelo i duh. Tu su rekreacioni bazen smješten na 950 metara kvadratnih, uz nezaboravne vodene efekte: podvodne masaže, whirlpool jame, gejzire, slapove, topove, vodene tokove, dječiji bazen površine 150 metara kvadratnih i dubine 80 cm, uređene travnate, pješčane i kamene plaže s ležaljkama, suncobranima i peškirima. Bazeni koriste nadaleko čuvenu fojničku termalnu vodu, temperature 27 stepeni Celzijusa.

  Posjetiteljima su na raspolaganju i wellness masaže pod baldahinima, teren za odbojku na pijesku, stolovi za stolni tenis, za djecu – tereni s toboganima, ljuljačkama i klackalicama, jedrenjak Victoria, uz nezaboravne gastronomske specijalitete, pizzeria, open barovi s egzotičnim koktelima, sedmični program animacije, sportske, koncertne i kulturno-umjetničke manifestacije. Idealno mjesto za savršen odmor!

  Vodeni park Aquana, Banja Luka

  Smješten u neposrednoj blizini centra Banja Luke, tačnije u naselju Borik, vodeni park Aquana se prostire na 38.000 kvadratnih metara, i najveća je turistička i zabavna atrakcija grada. U sastavu vodenog parka nalaze se tri bazena: dječiji, plivački i bazen s atrakcijama (tobogan dužine 100 metara, vodeni tok, vrtlog, fontane, masažna ležišta i masažni mlazevi) ukupne vodene površine od 1.500 metara kvadratnih, kao i velike zelene kaskade i površine s prirodnim hladom od 24.000 metara kvadratnih.

  Pored bazenskih sadržaja, posjetiteljima su na raspolaganju sportsko-rekreativni centar koji obuhvata terene za tenis, košarku, odbojku na pijesku i nekoliko ugostiteljskih objekata. Sezona počinje krajem maja ili početkom juna u zavisnosti od vremenskih prilika. 

  Termalna rivijera Ilidža, Sarajevo

  Na toplim izvorištima Ilidže razvijen je najveći termalni kompleks u ovom dijelu Evrope. Na površini od 15 hektara, Termalna rivijera Ilidža svojim posjetiteljima nudi prijatno opuštanje i aktivan odmor na unutrašnjim i vanjskim bazenima s brojnim atraktivnim vodenim i animacijskim programima, te privlačnu prateću ponudu. 

  Bazeni Ljetne Rivijere obuhvataju 4.600 metara kvadratnih vodenih površina i na njima se nalaze brza rijeka, masažna sjedišta, jet masažeri, whirlpooli, tobogani, ali i animacija na suhom u vidu trampolina, ping-ponga i dječijih autića. Najveća atrakcija na otvorenim bazenima je valovni bazen, koji je ujedno i najveći bazen tog tipa u našem regionu, a pruža užitak pravih morskih valova. Na otvorenim bazenima također postoji caffe-restoran, kao i drugi punktovi gdje se može naručiti osvježenje. Ovo je izvrstan izbor za beskrajne zabave i druženja svih uzrasta.

  Vodeni park Kozarac

  Spas od visokih temperatura uz mogućnost istinskog osvježenja možete potražiti u Vodenom parku Kozarac, jednom od turističkih bisera ovog dijela BiH. Ovaj kompleks sastoji od olimpijskog i dječijeg bazena koji sadrže divlje rijeke, tobogan, masažu, pečurku za djecu, golove za vaterpolo… Vodena površina bazena je 1.726 metara kvadratnih, a ukupna površina parka je 7.180 metara kvadratnih. 

  U okviru vodenog parka organizuju su i besplatne škole plivanja, kao i takmičenja u plivanju, a izgrađeno je i odbojkaško igralište. U sklopu Vodenog parka se nalaze restoran, pizzeria i bar koji upotpunjuju održavanje raznih zabavnih manifestacija i dešavanja. Bazeni imaju digitalnu tehnologiju analize i doziranja vode. Za ovaj vodeni park se smatra da je među najljepšim bazenima u BiH.

  Zeleni vir, Olovo

  Odmaralište Zeleni vir nalazi se oko 3 kilometra od centra Olova, grada koji je na oko 50 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva, na putu koji vodi za Tuzlu. Zeleni vir je smješten na bistroj rijeci Bioštici, samo ime dovoljno govori o ljepoti ovog predjela, gdje se zelenilo bistre vode spaja s vječnim zelenilom četinara. 

  Odmaralište je obogaćeno raznim sadržajima kao što su bazeni za djecu i odrasle opskrbljenim toplom banjskom vodom, terenom za odbojku, raznim zabavnim sadržajima za odmor i rekreaciju. Pored bazena izgrađen je i restoran gdje posjetitelji imaju priliku da uživaju pored prelijepe rijeke Bioštice u bogatoj ponudi gastronomskih specijaliteta.

  Bazen “RVI”, Ilidža

  Ako tražite mjesto za kupanje uz pristupačne cijene, odmor bez mnogo gužve i prirodni hlad, naša preporuka je bazen RVI Ilidža.

  Otvoreni bazen na Ilidži, smješten na adresi Hrasnička cesta bb, česta je destinacija kupača željnih osvježenja. S obzirom na to da se voda mijenja jednom sedmično, ponedjeljkom, polaže se velika pažnja na njen kvalitet, a u Zavodu za javno zdravstvo KS tvrde da je ona ispravna i redovno kontrolisana.

  Posjetiteji mogu uživati i odmarajući u hladovini ispod krošnji drveća, kao i degustirajući jela iz restorana koji se nalazi u sklopu bazena. Cijene korištenja bazena su prihvatljive za svačiji džep, simbolične tri marke radnim danima, te četiri KM u dane vikenda. Radno vrijeme bazena je od 9-18 sati svakim danom.