Kuhinja

Pastasciutta je popularna vrsta italijanskog jela.
Ne, dunje ne služe da bi se samo držale na ormaru. Ko se malo bolje razumije, znat će da nema ukusnije ni zdravije jesenje voćke od dunje.
Gotovo svaka švicarska porodica u Baselu ima svoj recept za tradicionalni kolač s jabukama, koji se u ovoj prekrasnoj državi pravi od davnina i ima status nacionalnog kolača.
Nema boljeg načina da za hladne zimske dane sačuvamo svježe sezonsko povrće od pravljenja zimnice, a jedna od omiljenih koja zadovoljava svačiji ukus je – turšija.
Svake jeseni, kada je sezona paprika u jeku, kao dio zimnice priprema se ajvar, specijalna vrsta namaza napravljena od crvene paprike, patlidžana i ljute paprike. U zavisnosti od omjera i tipa paprika, može biti slatkast ili ljut.
Šljivopita ili pita od šljiva tradicionalna je bosanska poslastica na kojoj su odrasle brojne generacije. U vremenu kada nije bilo mnoštvo izbora kolača, spremao se upravo ovaj jednostavni starinski recept koji oduševljava svojim okusom.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content