Malezija nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Smještena u srcu jugoistočne Azije, Malezija – jedna od top svjetskih turističkih destinacija, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Malezija, zemlja s 30 miliona stanovnika, ima sve za savršen odmor: netaknute plaže i otoke, dobro očuvanu kulturnu baštinu, moderne objekte svjetske klase, fascinantnu floru i faunu, bujne i dobro očuvane prirodne rezorte, raznoliku i ukusnu hranu, te duge liste mjesta za šoping.

Od proglašenja svoje nezavisnosti, Malezija svake godine bilježi veliki ekonomski rast, a u 2019. godini zabilježila je 25,8 miliona posjeta, čime je zauzela 15. mjesto na listi najposjećenijih zemalja svijeta.

U Maleziju smo putovali u novembru 2019. na poziv ureda Qatar Airways-a iz Sarajeva. Qatar Airways leti iz Sarajeva, preko Dohe u tri malezijska grada: Langkawi, Kuala Lumpur i Penang. Qatar Airways dobitnik je brojnih nagrada – najbolje svjetske poslovne klase, najbolje svjetske aviokompanije, najbolje aviokompanije na Bliskom istoku i najbolja čekaonica prve klase.

Zahvaljujemo se našim domaćinima koji su nas ugostili za vrijeme našeg osmodnevnog putovanja i učinili da nam Malezija ostane u predivnom sjećanju. 

U Langkawiju smo bili smješteni u The Datai Langkawi (https://www.thedatai.com), luksuznom resortu u srcu prašume i u La Pari-Pari, prekrasnom resortu sa zasebnim kućicama s velikim travnjakom i bazenom.

U Kuala Lumpuru gostoprimstvo su nam ukazali u hotelu Berjaya Times Square Hotel (https://www.berjayahotel.com/kualalumpur)

Posebna ljubav i zahvalnost ide našim vodičima, gospođi Alini Grotte Ramly ispred Turističke organizacije Malezije (www.malaysia.travel)  i gospodinu Shawn Nidzam iz turističke agencije Kowamas Holidays (www.kowamasholidays.com) Oni su zaslužni što se  ponovo želimo vratiti u ovu predivnu zemlju.

Zato što jedan članak nije dovoljan….

GLAVNI GRAD MALEZIJE – MOĆNI KUALA LUMPUR

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content