Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Originalni recept za ćevape
 Originalni recept za ćevape
Foto: Furaj.ba
Kuhinja

Originalni recept za ćevape

by Furaj.ba 3 min read

AA

Donosimo vam recept za ćevape, jedan od omiljenih specijaliteta domaće kuhinje, stoga baš njih možete odabrati da vam se danas nađu na jelovniku.

Foto: Furaj.ba

Donosimo originalni recept kako ih napraviti:

Sastojci

2 kg sitno mljevene junetine, teletine, ovčetine ili janjetine (najbolja kombinacija: 1,5 kg junetine ili teletine i 500 g janjetine ili ovčetine)

5 čehni bijelog luka

10 g sode bikarbone

20 g soli

100 ml vode

50 ml mineralne (gazirane) vode

1-2 kašičice bibera

Recept za ćevape – Priprema:

Bijeli luk protisnite kroz presu ili izrežite na što sitnije kockice. Pomiješajte ga sa 100 ml vode i kratko prokuhajte. Ostavite vodu od bijelog luka da se ohladi pa skupa sa mineralnom vodom, solju i biberom prelijte preko mesa. Smjesu dobro promiješajte i pustite da odstoji, najbolje preko noći u frižideru, a najmanje tri sata ako ćete je koristiti tog dana. Kad odstoji, sodu pomiješajte s vodom, pa prelijte preko mesa. Ponovo rukama ili kuhinjskom mašinom premijesite. Formirajte ćevape na najbolji način, zatim ih prekrijte prozirnom folijom pa stavite na jedan sat u frižider.

Najukusniji su kad ih pečete na jakoj vatri na roštilju.

Poslužite sa somunima ili lepinicama, zavisi kako volite, a od priloga najbolje idu kajmak, ajvar, crveni luk i kupus.

Prijatno!

Zato što jedan članak nije dovoljan…

SARAJEVO – GDJE JEDU LOKALCI?

TASTE ATLAS 2020: ĆEVAPI NA 30. MJESTU NAJBOLJIH TRADICIONALNIH JELA NA SVIJETU

VJEČNA DEBATA: ČIJI ĆEVAPI SU BOLJI I UKUSNIJI

KAŽU ĆEVAPI SU TO

BANJALUČKI ĆEVAPI SVOJU SLAVU I OKUS DUGUJU JEDNOM ITALIJANU

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 1
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Na inicijativu Turske: Međunarodni dan nultog otpada obilježava se širom

30 Marta, 2023
Novosti

Dodatne pogodnosti za kupce Volkswagen Privrednih vozila

27 Marta, 2023
Novosti

Ćiro Trail: 360 biciklista promoviralo turističku ponudu Bosne i Hercegovine

27 Marta, 2023
Novosti

Zbogom ENERGY COFFEE, zdravo HELL ICE COFFEE!

27 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Furaj Planetom Kuhinja

Najukusniji hljeb od banane

Ukoliko imate banana koje su već pomalo gnile, predlažemo da

Adresar BiH ❤ Restorani

Kultna mjesta u Zenici

U svakom gradu zna se gdje se može popiti dobra

Zanimljivosti

TasteAtlas objavio listu najbolje ocijenjenih bosanskih jela

Svjetski atlas hrane TasteAtlas objavio je listu najbolje ocijenjenih bosanskih

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.