Besplatan ulaz u Muzej ratnog djetinjstva za vikend

Kao i svake godine, povodom Međunarodnog dana muzeja Muzej ratnog djetinjstva moći ćete posjetiti uz besplatan ulaz (21–22. 5, od 11 do 19 sati).
 
U toku sedmice predviđena je i realizacija radionice „Dječije stranice o prošlosti“, te akcija pravljenja vesele biblioteke zajedno sa djecom u pokretu koja borave u prihvatnom centru u Ušivku.
 
Na radionici „Dječije stranice o prošlosti“, koju realiziraju iz Muzeja zajedno sa učenicama i učenicima Srednje ugostiteljsko-turističke škole iz Sarajeva, upoznat ćete se sa dnevnicima koji su dio kolekcije MRD-a, kao i dnevnikom Anne Frank, te potom diskutovati o diskriminaciji i njenim posljedicama. Također, uz pomoć virtuelnih naočala učesnice i učesnici imat će priliku obići Muzej Ane Frank u Amsterdamu.
 
“Veselu biblioteku“ pravi se u prostoru Socijalnog kutka prihvatnog centra u Ušivku, a naslovi koje će Muzej donirati bit će na raspolaganju djeci u pokretu iz više zemalja svijeta. U opremanju biblioteke možete se pridružiti i vi – knjige i slikovnice za djecu i mlade na engleskom, francuskom, arapskom, perzijskom i drugim jezicima možete donijeti u Muzej do 31. 5.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content